BACK TO
TOP
Business

Στον αέρα τα Σφαγεία Βόλου και κτηνοτρόφοι της περιοχής

Με λουκέτο απειλούνται τα Σφαγεία Βόλου με μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού του εξοπλισμού τους.

«Σπάει» το φράγμα των 6 ευρώ η πασχαλινή αγορά αμνοεριφίων

2
0

Στον πλειστηριασμό προχώρησε η εταιρεία Αντ. Καρβούνης & ΣΙΑ από τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την καταβολή οφειλών ύψους 44.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Πρόκειται για χρέος που δημιουργήθηκε την εποχή που τη διοίκηση των Σφαγείων είχε η τοπική δημοτική Αρχή (σ.σ. εδώ κι ένα χρόνο τη διαχείριση έχει αναλάβει ιδιώτης έναντι ενοικίου) η οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ στην εταιρεία το ποσό το συγκεκριμένο ποσό που αφορούσε πρόσθετες εργασίες στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τους ώστε να πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες και τους κανόνες που θέτει για τη λειτουργία των Σφαγείων η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι τα δικαστήρια, με τον ιδιώτη να κερδίζει τη δικαστική διαμάχη και πλέον να διεκδικεί τα οφειλόμενα μέσω πλειστηριασμού. Η εταιρία με βάση τη δικαστική απόφαση προχώρησε σε πλειστηριασμό και με την κατασχετήρια έκθεση στο χέρι έβγαλε στο σφυρί για την αποπληρωμή των οφειλών σημαντικό μέρος του εξοπλισμού των Σφαγείων Βόλου.

Η δημοπρασία έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης από το Ειρηνοδικείο Βόλου και εξοπλισμός συνολικής αξίας 29.790 ευρώ βγήκε στο σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 19.860 ευρώ. Πρόκειται για ηλεκτρικούς αεροψυκτήρες οροφής, ανοξείδωτα καρότσια για τσιγκέλια, ηλεκτρικά πριόνια κοπής και αποστειρωτήρες, υδραυλικές μηχανές πλύσεις, ηλεκτρικές τσιμπίδες και ψαλίδια, ανοξείδωτα καρότσια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας εμφανίστηκε ένας και μοναδικός πλειοδότης, ο οποίος πρόσφερε ποσό ύψους 20.000 ευρώ και κατακυρώθηκε υπέρ του η κινητή περιουσία των Σφαγείων

Τυπικά ο πλειοδότης μπορεί πλέον να... σηκώσει τον εξοπλισμό των Σφαγείων Βόλου Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των Σφαγείων Βόλου Α.Ε., Γ. Καουνά, κατασχέσεις δεν γίνονται μέσα στον Αύγουστο και επομένως  υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα, προκειμένου Δήμος και ιδιώτης να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του κατασχεθέντος εξοπλισμού ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως και το 2012 τα Σφαγεία λειτουργούσαν ως δημοτικά. Στις 500.000 ευρώ ανέρχονταν τα χρέη των Σφαγείων, που εισέπρατταν 70.000 ευρώ και είχαν έξοδα 220.000 ευρώ, έμπαιναν δηλαδή «μέσα» κάθε χρόνο 150.000 ευρώ. Ο κατάλογος των χρεών ατελείωτος: ΙΚΑ, Εφορία, προμηθευτές και ανάμεσά τους και η εταιρία που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων.

Η υπόθεση «καίει» τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους κτηνοτρόφους της εποχής. Κι αυτό γιατί μέσω των Σφαγείων Βόλου εξυπηρετείται πια το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων όλης της Θεσσαλίας, οι κρεοπώλες της πόλης, ενώ στην επιχείρηση απασχολούνται περισσότεροι από 50 άτομα προσωπικό, από οδηγούς μέχρι εκδοροσφαγείς. Απέκτησαν μάλιστα και εξαγωγικό χαρακτήρα, αφού μέσω των Σφαγείων Βόλου προμηθεύονται με αμνοερίφια αγορές της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου.

 

(Με πληροφορίες από τον «Ταχυδρόμο»)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία