BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ζώνη ελέγχου για τον καταρροϊκό πυρετό στα Ιωάννινα

Τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού επιβεβαιώθηκαν, από το Ινστιτούτο ΛΟΙ.ΠΑ.Ν. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μονάδα εκμετάλλευσης προβάτων στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης του δήμου Πωγωνίου στα Ιωάννινα.

Οι τεχνητοί λειμώνες λύση για τη μείωση του κόστους εκτροφής

0
0

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, την Τρίτη 5 Αυγούστου οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν σε θανάτωση 20 ζώων της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Πρόσθεσε δε, ότι κτηνίατροι άρχισαν ήδη και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ενημέρωση των κτηνοτρόφων.

Ήδη περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων από την εστία της νόσου, που περιλαμβάνει τον δήμο Πωγωνίου και τμήματα των δήμων Ζίτσας και Κόνιτσας, χαρακτηρίστηκε ζώνη ελέγχου και απαγορεύεται κάθε μετακίνηση ζώων προς άλλες περιοχές.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί προς όσους επιχειρήσουν να μετακινήσουν ζώα χωρίς άδεια της Κτηνιατρικής», ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση-προειδοποίηση προς όλους τους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν στο ακέραιο τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία