BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Δύο κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Πιερία

Μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με τις υπ αριθμ. 13849/7-8-2014 και 13831/7-8-2014 Αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κ.Μ. ορίστηκαν ζώνες 20 km με κέντρα τις δύο μολυσμένες εκτροφές.

H «Γιορτή του τσοπάνη» στη Βλαχέρνα Αρκαδίας

2
0

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις Αποφάσεις αυτές απαγορεύονται οι μετακινήσεις ευπαθών ζώων (αιγοπροβάτων και βοοειδών) εντός των συγκεκριμένων ζωνών, καθώς και η έξοδός τους από αυτές.

Επιπλέον, επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση για άμεση σφαγή με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Το σφαγείο να βρίσκεται μέσα στις ζώνες

β) Το αυτοκίνητο μεταφοράς να ψεκάζεται με εγκεκριμένο εντομοκτόνο πριν τη φόρτωση και μετά την εκφόρτωση των ζώων στο σφαγείο

γ) Στα ζώα να έχει εφαρμοστεί εγκεκριμένο εντομοαπωθητικό, για το οποίο πρέπει να έχει παρέλθει ο χρόνος αναμονής κατά τη σφαγή. Απαραίτητη για την έκδοση της άδειας διακίνησης είναι η προσκόμιση της συνταγής αγοράς του φαρμάκου και του μητρώου φαρμακευτικής αγωγής της εκμετάλλευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που διαπιστώνουν κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κτηνιατρικής, προκειμένου να σχηματιστεί πραγματική εικόνα για την εξέλιξη του νοσήματος.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2351354100 και 2351354113.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία