BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Αυξάνονται γεωμετρικά τα κρούσματα καταρροϊκού στην Καστοριά

Νέα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα καταρροϊκού πυρετού εμφανίστηκαν σε 8 νέες εκτροφές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας.

Με ρυθμό χελώνας η πληρωμή όσων έμειναν εκτός εξισωτικής

0
0

Τα κρούσματα αφορούν  τις εκτροφές με έδρα τα Κορέστεια, τη Λάγγα, την Ασπροκκλησιά  τη Νίκη, το Μελάνθιο, το Άργος Ορεστικό, το Νόστιμο και το Νεστόριο  της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ αναμένονται αποτελέσματα και από άλλες εκτροφές με ύποπτα για καταρροϊκό πυρετό κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι βάσει των αποτελεσμάτων ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς είναι σε ζώνη ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως ο καταρροϊκός πυρετός είναι ιογενές νόσημα το οποίο μεταδίδεται με τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών. Θεραπεία για τη νόσο δεν υπάρχει, φάρμακα χορηγούνται κατά των επιπλοκών και για να ανακουφίζονται τα ζώα από τα συμπτώματα.

Προληπτικά εφαρμόζονται ψεκασμοί στα ζώα, τους χώρους σταβλισμού και όπου υπάρχουν υγρές συλλογές με κατάλληλα εγκεκριμένα εντομοκτόνα και παραμονή των ευαίσθητων ζώων στους χώρους ενσταβλισμού κατά τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες για τη διάγνωση και την πρόληψη εξάπλωσης του νοσήματος στην Ενημέρωση για τον καταρροϊκό πυρετό στην Καστοριά.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία