BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Σε αναβρασμό ο κτηνοτροφικός κόσμος

Καταρροϊκός πυρετός, εξισωτική και δυσμενές πλαίσιο νέας ΚΑΠ στην ατζέντα των κτηνοτρόφων Πελοποννήσου.

Με 5 ευρώ το στρέμμα τα βοσκοτόπια σε περιοχές Natura

0
0

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κόσμου στην Τρίπολη προκειμένου να θέσουν σε πιο οργανωμένη βάση τις διεκδικήσεις τους η συζήτηση, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που έχει πλήξει τα κοπάδια τους εδώ και τρεις μήνες, το οποίο παρά τις δεσμεύσεις πολιτείας και περιφέρειας παραμένει άλυτο.

Επίσης μίλησαν για αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων και για περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης, αλλά και για τα μέτρα που είναι απαραίτητα να ληφθούν και να διεκδικήσουν ώστε να στηριχθεί ο κλάδος τους και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας.

«Θέλουν να μας καταστρέψουν, είναι σχεδιασμένο» τόνισαν., ενώ αναφορικά με τον καταρροϊκό πυρετό είπαν ότι τα ζώα συνεχίζουν να ψοφάνε και οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν ούτε 10 ευρώ για να προσέλθουν στην συνάντηση.

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο δύο αρρώστιες, υπάρχουν μια σειρά από μετρά - χαράτσωμα και στον ΟΓΑ με τη νέα απόφαση κάποιος που είναι για παράδειγμα σήμερα 46 ετών θα πάρει σύνταξη το 2028 και αυτό αν το πληρώνει, γεγονός που χαρακτήρισαν εμπαιγμό για τους κτηνοτρόφους!

Επιπλέον είπαν πως η νέα ΚΑΠ θα είναι πολύ χειρότερη και για όλα αυτά που έρχονται αλλά και γι' αυτά που ισχύουν ήδη επισήμαναν ότι θα πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν σε μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στα σχέδια τους η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, χωρίς να αποκλείονται και οι αποκλεισμοί.

Η απάντηση Καρασμάνη

Εν τω μεταξύ, στην άτυπη συνέντευξη τύπου που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου, ερωτηθείς για την ευλογιά η οποία θερίζει κοπάδια στον Έβρο, ο υπουργός Γ. Καρασμάνης δήλωσε ότι «είναι ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο χρήζει μεταξύ άλλων και νομικής διερεύνησης. Όπως και να έχει, οι παραγωγοί πρέπει να στηριχτούν, γι’ αυτό θα υπάρχουν νεότερα σε 10 ημέρες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία