BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Και φέτος 4 μήνες οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στα ορεινά της Θεσσαλίας

Τη μείωση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στους τέσσερις μήνες, στα πλαίσια του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης, ενέκρινε και φέτος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

Και φέτος 4 μήνες οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στα ορεινά της Θεσσαλίας

1
0

Ο υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, δίνοντας για μια ακόμη χρονιά λύση σε ένα αίτημα των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το διάστημα παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Σποράδων για το Πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης (μέτρα 211 και 212) και για το έτος 2014 καθορίζεται στους τέσσερις μήνες από τους πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται πλέον η συντομότερη αποχώρηση των κτηνοτρόφων από τους ορεινούς βοσκοτόπους, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επαγγελματιών του κλάδου και με αρνητικές επιπτώσεις στη διαβίωση των κοπαδιών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία