BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ημερίδα για διαχείριση εκμεταλλεύσεων και εφαρμοσμένη διατροφή από τη ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την εφαρμοσμένη διατροφή» διοργάνωσε τη Δευτέρα 17/11/2014 η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. στην αίθουσα του ΕΘΙΑΓΕ 2ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (πρώην Αγροτ. Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης).

Ημερίδα για διαχείριση εκμεταλλεύσεων και εφαρμοσμένη διατροφή από τη ΒΙΟΖΩΚΑΤ

0
0
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αιγοπροβατοτρόφοι του Ν. Καρδίτσας. Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η διαχείριση αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων και εφαρμοσμένη διατροφή (ομιλητής κος Γεώργιος Αρσένος DrVetMed PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ) ενώ τη συζήτηση των ομιλιών συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., κος Τάσος Κυριακίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Ακρίτας Καλούσης παρουσίασε τη νέα σειρά των ειδικών μιγμάτων συμπυκνωμένων ζωοτροφών με την τεχνολογία VIOGENTM για προβατίνες και αίγες την οποία ανέπτυξε η εταιρία σε συνεργασία με καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες. Η τεχνολογία VIOGENTM είναι μια μοναδική καινοτομία της ΒΙΟΖΩΚΑΤ η οποία περιλαμβάνει by-pass πρωτεΐνη, by-pass φυτικό λίπος, ζωντανή μαγιά, Keragen® και SeProtect®.

Οι τροφές της ΒΙΟΖΩΚΑΤ για προβατίνες και αίγες που περιέχουν VIOGENTM έχουν τα εξής πλεονεκτήματα: η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος (αύξηση λίπους και πρωτεΐνης), η υψηλή γονιμότητα και οι τοκετοί απαλλαγμένοι διαταραχών, η ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος – καλή υγεία (οπλές, μαστοί) και η μεγαλύτερη αξιοποίηση πρωτεΐνης και ενέργειας με συμμετοχή by-pass πρωτεΐνης και by-pass λίπους.

Σκοπός της δημιουργίας της νέας σειράς προϊόντων είναι η διατήρηση της υγείας των ζώων σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Τελικός στόχος είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής. Η φιλοσοφία ανάπτυξης των νέων προϊόντων στηρίζεται στην παγκοσμίως κυρίαρχη σήμερα αρχή της «διατροφής με ακρίβεια» (precision feeding). Σύμφωνα με την αρχή αυτή, στα μηρυκαστικά χορηγούνται εκείνες οι ποσότητες και αναλογίες θρεπτικών συστατικών που, μεγιστοποιούν την απόδοση της μικροβιακής χλωρίδας της μεγάλης κοιλίας και την πεπτικότητα των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται τα πλεονάσματα που δεν αξιοποιούνται από τα ζώα, κοστίζουν ακριβά και επιβαρύνουν το περιβάλλον

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο καθηγητής κος Αρσένος  με ευχαρίστηση δέχθηκε και απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη διατροφή στις αιγο-προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία