BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Στη «Zootechnia» χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας

Όλες οι νέες επενδυτικές προτάσεις για παραγωγικά ζώα και οι τελευταίες εξελίξεις στην εκµηχάνιση και τις υπηρεσίες της κτηνοτροφίας αλλά και σηµαντικές έρευνες που αναδεικνύουν την δυναµική του κλάδου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia» που ανοίγει τις πύλες στις 29 Ιανουαρίου.

Στη «Zootechnia» χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας

5
0
Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία η φετινή έκθεση, που θα πραγµατοποιηθεί µεταξύ 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί στα «χνάρια» της Agrotica που πέρυσι έσπασε κάθε προηγούµενο ρεκόρ συµµετοχών και επισκεψιµότητας. Παρούσες στη «Zootechnia» του 2015 θα είναι όλες οι µεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας,, ενώ, ήδη, µέχρι στιγµής, υπάρχει µια αύξηση της τάξης του 40% σε επίπεδο κάλυψης εκθεσιακών χώρων και συµµετοχών, σε σχέση µε την αµέσως προηγούµενη διοργάνωση.
Παράλληλα, στην έκθεση αναµένονται προσκεκληµένοι εµπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Βέλγιο, την Κύπρο, τον Λίβανο και την ΠΓ∆Μ

Παράλληλες εκδηλώσειςΠλούσιο θα είναι και το πρόγραµµα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Zootechnia». Στο επίκεντρο τους θα βρεθεί η ηµερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνηµα της ονοτροφίας, καθώς και η παρουσίαση µιας πρότυπης καθετοποιηµένης µονάδας µε αυτό το αντικείµενο. Συγκεκριµένα για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν γαϊδουράκια από ελληνικές εκτροφές και προϊόντα στα οποία χρησιµοποιείται το γάλα τους σε συνεργασία µε την εταιρεία Sostar την µοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής καλλυντικών µε βάση το γαϊδουρινό γάλα. Οι εκτροφές που θα παρουσιαστούν θα αποτελούν µια µικρή κλίµακα µιας καθετοποιηµένης επιχείρησης. Επίσης η Helexpo και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τµήµατος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήµιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία µε την εταιρεία Westfalia Technologies, που δραστηριοποιείται στον εξοπλισµό και την διαχείριση κτηνοτροφικών µονάδων και την εταιρεία Euroco A.E η οποία διαθέτει ξύλινα προκατασκευασµένα ζωοστάσια, εστιάζουν στην αιγοτροφία και τα προϊόντα της αναδεικνύοντας την δυναµική του ξεχασµένου αυτού κλάδου της Κτηνοτροφίας. Η φυλή αιγών Σκοπέλου, θα είναι η τιµώµενη ελληνική φυλή γιδιών µε ζώα από τον συνεταιρισµό της φυλής.

Παράλληλα, σε ηµερίδα που πραγµατοποιεί το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας µαζί µε τη ∆ΕΘ-Helexpo θα αναλυθούν θέµατα σχετικά µε την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες. Επίσης θα γίνει αναφορά σε θέµατα διαχείρισης των αλιευτικών αποθεµάτων και των υδάτινων πόρων γενικότερα αλλά και θέµατα υδρόβιας παραγωγής (ιχθυοκαλλιεργειών), ενώ θα αναφερθούν οι καινοτόµες επιχειρηµατικές δράσεις που µπορούν θα ληφθούν στο µέλλον στον κλάδο και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους

Επίσης, την 1η Φεβρουαρίου, θα πραγµατοποιηθεί ηµερίδα για τον ελληνικό βούβαλο µε τίτλο «Παραγωγικά χαρακτηριστικά και ποιότητα προϊόντων του Ελληνικού βουβάλου (Bubalus bubalis) σε παραδοσιακές συνθήκες εκτροφής». Τέλος η εταιρεία Agrotech θα παρουσιάσει τα προϊόντα χορτοδεσίας John Deere.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία