BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Καταπολέμηση της φθίνουσας πορείας των αποθεμάτων λαβρακιού από την Κομισιόν

Πακέτο μέτρων προς άμεση απαγόρευση της αλιείας λαβρακιού με τράτα στα πελάγη των Νήσων της Μάγχης, της Κελτικής και Ιρλανδικής Θάλασσας και τη βιώσιμη διαχείριση της εμπορικής και ερασιτεχνικής αλιείας ανακοίνωσε εχθές 26 Ιανουαρίου η Κομισιόν.

Καταπολέμηση της φθίνουσας πορείας των αποθεμάτων λαβρακιού από την Κομισιόν

1
0
Για να αποτραπεί η εξάντληση των αποθεμάτων λαβρακιού στις Νήσους της Μάγχης, στην Κελτική Θάλασσα και Ιρλανδική Θάλασσα και νότια της Βόρειας Θάλασσας πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα προστασίας τους.

Ειδικότερα, άμεσα θα απαγορευτεί η αλίευση λαβρακιού σε πέλαγος με τράτα, μιας και είναι περίοδος αναπαραγωγής για το συγκεκριμένο ψάρι και συνεχίζει μέχρι και το τέλος Απριλίου. Το λαυράκι αυτή την περίοδο είναι περισσότερο ευάλωτο, αφού μαζεύεται σε κοπάδια για να αναπαραχθεί.

Η απαγόρευση της αλιείας με τράτα στα πελάγη αποτελεί το πρώτο κριτικής σημασίας βήμα στο πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού η αλιεία με τράτα θεωρείται ως η κύρια πηγή θνησιμότητας του λαβρακιού. Οι αλιείς εκμεταλλευόμενοι την περίοδο αναπαραγωγής συμβάλλουν στη μείωση των αποθεμάτων μέχρι και 25%

Η Κομισιόν στοχεύει ακόμα και στη βιώσιμη διαχείριση της εμπορικής και ερασιτεχνικής αλιείας θέτοντας ένα πακέτο μέτρων προς υιοθέτηση από το Συμβούλιο της ΕΕ και από τα Κράτη Μέλη. Τρία ψάρια την ημέρα ανά ψαρά αντιστοιχούν για την ερασιτεχνική αλιεία. Όμως, όσον αφορά την εμπορική αλιεία προετοιμάζεται πρόταση της Επιτροπής που θα περιλαμβάνει περιορισμό των αλιευμάτων

(Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Κομισιόν: http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/cf/mare/itemdetail.cfm?item_id=20186)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία