BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Σε τροχιά υλοποίησης ζώνες, οικισμοί και πάρκα κτηνοτροφίας

Επαναπροσέγγιση στο ζήτηµα της απλοποίησης και διευκόλυνσης των σταβλικών εγκαταστάσεων, ώστε να µειωθεί και το κόστος και ο χρόνος αδειοδότησης, ενώ θα εξειδικευτούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους κτηνοτροφικούς οικισµούς, τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες, ανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, που πραγµατοποίησε τα εγκαίνια της 9ης Zootechnia την Πέµπτη 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε τροχιά υλοποίησης ζώνες, οικισμοί και πάρκα κτηνοτροφίας

2
0

Επίσης, σύµφωνα µε δηλώσεις του, θα προχωρήσει άµεσα η τελική αποτίµηση των προβληµάτων από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά, µε στόχο την άµεση λήψη µέτρων, ενώ η προσοχή θα εστιαστεί και στη βελτίωση της απόδοσης των εκτροφών σε κρέας και γάλα, «µε βασικό στόχο η φέτα και το ελληνικό γιαούρτι να αποκτήσουν παγκοσµίως το πόστο που τους ανήκει». Μάλιστα ο κ. Αποστόλου υπενθύµισε τις επιπτώσεις που υπέστη η φέτα, αλλά και εκείνες που προέκυψαν από την επιµήκυνση του χρόνου ζωής του γάλακτος και κάλεσε σε προετοιµασία για επιθέσεις και ενάντια στο ελληνικό γιαούρτι.

Τόσο λαµπερή , που θυµίζει... Agrotica

Το πιο καλό «ποδαρικό» στο καλεντάρι των εκθέσεων του 2015 κάνει, σύµφωνα µε τη διοίκηση της ∆ΕΘ, η φετινή 9η ∆ιεθνής Κλαδική Έκθεση «Zootechnia 2015», η οποία άνοιξε τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη την Πέµπτη 29 Ιανουαρίου.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είναι ενισχυµένη σε ένα ποσοστό 47% σε ό,τι αφορά τους εκθέτες, 849 από 578 του 2013, και 35% στον εκθεσιακό χώρο, σε 12.938 τ.µ. έναντι 9.600 τ.µ., φιλοξενούνται όλες οι µεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, οι οποίες δίνουν µια γεύση από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Μάλιστα πολύ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στη µοναδική εξειδικευµένη έκθεση στον τοµέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια οι ξένες εκθεσιακές συµµετοχές, που ξεπερνούν το 50%, προέρχονται από 37 χώρες, ενώ αναµένεται πλήθος εµπορικών επισκεπτών, ιδιαίτερα από τη ΝΑ Ευρώπη όπου έχει υλοποιηθεί εκτεταµένη διαφηµιστική καµπάνια.

Έσπευσαν να συµµετάσχουν λόγω... ΣΥΡΙΖΑ

Στηριζόµενος µάλιστα στην αισιοδοξία των στοιχείων που παρέθεσε ο πρόεδρος της ∆ΕΘ Τάσος Τζήκας από το βήµα των εγκαινίων, ο κ. Αποστόλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως οι εκθέτες είχαν το προαίσθηµα πως έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και γι’ αυτό έσπευσαν να συµµετάσχουν. Αυτό δεν είναι σύµπτωση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιφυλάξει στον κτηνοτροφικό κλάδο βασικό ρόλο στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία