BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Έφτασαν τις 167 οι νέες εστίες ευλογιάς στη χώρα

Στον αριθμό των 167 ανέρχονται οι νέες εστίες μόλυνσης ευλογιάς των προβάτων από τον Ιούνιο του 2014.

Δεκάλογος προστασίας των αιγοπροβάτων από ευλογιά

2
0

Στα 167 ανέρχονται τα σημεία της χώρας, στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα ευλογιάς των προβάτων από τον Ιούνιο του 2014 ως τις 20 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Με βάση το δελτίο του υπουργείου για την επιδημιολογική κατάσταση της ευλογιάς του προβάτου στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Έβρο, όπου καταγράφηκαν κρούσματα σε 158 σημεία.

Στο σχετικό σημείωμα, αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται ανά τη χώρα έχουν αναφέρονται τα εξής: «Από τις περιοχές της χώρας (Νομοί Έβρου, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, νήσος Λήμνος) όπου έχουν επιβεβαιωθεί εστίες Ευλογιάς κατά το πρόσφατο παρελθόν (περίπου τελευταίοι 3 μήνες), πέραν των γενικών περιοριστικών μέτρων τα οποία εφαρμόζονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία εφαρμόζονται κατά περιοχή και άλλα ειδικά περιοριστικά μέτρα. Για το λόγο αυτό παρακαλείστε να επικοινωνείτε κάθε φορά με τις αρμόδιες, κατά τόπους, κτηνιατρικές αρχές για να ενημερώνεστε ακριβώς για τα εκάστοτε μέτρα κάθε περιοχής».

 

Δείτε αναλυτικά το σημείωμα για την  Επιδημιολογική κατάσταση ευλογιάς του προβάτου στην Ελλάδα.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία