BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Πήγαν καλά οι πωλήσεις αμνοεριφίων το Πάσχα στη Ρόδο

Περισσότερα ήταν φέτος τα αμνοερίφια που διατέθηκαν στην αγορά της Ρόδου με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Στον εφοδιασμό της αγοράς με ντόπιο κρέας συνέβαλε και η καλή λειτουργία των σφαγείων στον Έμπωνα και στη Ρόδο.

Πήγαν καλά οι πωλήσεις αμνοεριφίων το Πάσχα στη Ρόδο

2
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών οδηγήθηκαν φέτος σε σφαγή 4.671 αμνοερίφια έναντι 3.744 πέρσι. Το ντόπιο κρέας έγινε ανάρπαστο. Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης τα αποθέματα ντόπιων αμνοεριφίων εξαντλήθηκαν από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των σφαγείων σε Έμπωνα και Ρόδο εξέφρασε, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας “Φυτώριο ΑΕ” κ. Μιχ. Μπαριανάκης συνεπικουρούμενος από τον διευθυντή κ. Νίκο Ρεϊνεσή και τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Η. Οικονομίδη.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί τα σφαγεία σε Έμπωνα και Ρόδο λειτούργησαν με επιτυχία. Οι πολίτες προτίμησαν τα ντόπια αμνοερίφια. Στην υποδομή της Ρόδου οδηγήθηκαν σε σφαγή 2.719 αμνοερίφια, ενώ πέρυσι είχαν σφαγεί 1.841. Στον Έμπωνα σφάχτηκαν 1.752 ζώα έναντι 1.903 πέρσι. Συνολικά οδηγήθηκαν σε σφαγή φέτος 4.471 αμνοερίφια έναντι 3.744 πέρσι. Φέτος, οδηγήθηκαν σε σφαγή και 60 αδέσποτα αιγοπρόβατα. Οι κτηνοτρόφοι μας προσέφεραν και δέκα ζώα έναντι αμοιβής για τη χρήση των σφαγείων. Διαθέσαμε 83 αμνοερίφια σε ιδρύματα που λειτουργούν στη Ρόδο», είπε ο κ. Μπαριανάκης και πρόσθεσε πως τα σφαγεία λειτούργησαν και τη Μεγάλη Παρασκευή για να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι.

«Στόχος μας ήταν να λειτουργήσουν καλύτερα φέτος τα σφαγεία. Δεν θέλαμε οι κτηνοτρόφοι να σφάζουν τα ζώα τους κάτω από τα δένδρα. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να τεθούν σε λειτουργία και τα σφαγεία στον Έμπωνα. Φροντίσαμε, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές και να λειτουργούν καλύτερα», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας “Φυτώριο ΑΕ” κ. Νίκος Ρεϊνεσής.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο μοναδικός φορέας σε όλη τη χώρα που διαχειρίζεται σφαγεία. Αν δεν είχε ληφθεί η σχετική απόφαση από την ΠΝΑΙ δεν θα ήταν σε λειτουργία οι συγκεκριμένες υποδομές και οι καταναλωτές δεν θα είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ντόπιο κρέας. Οι τιμές πώλησης των αμνοεριφίων ήταν χαμηλότερες στη Ρόδο σε σύγκριση με την Αθήνα. Οι κτηνοτρόφοι στην υπόλοιπη Ελλάδα είχαν διάφορα προβλήματα να αντιμετωπίσουν καθώς και ασθένειες που έπληξαν τα ζώα τους, όπως ο καταρροϊκός πυρετός. Τα περισσότερα αμνοερίφια που διατέθηκαν προς κατανάλωση φέτος ήταν από τη Ρόδο, τη Λέρο και την Αστυπάλαια. Από κάποια καταστήματα διατέθηκαν και αμνοερίφια που εισήχθησαν από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία», δήλωσε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ηλίας Οικονομίδης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία