BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Βραχυκύκλωμα στην 9μελή επιτροπή για τα βοσκοτόπια

Για επικίνδυνες καθυστερήσεις στο θέμα των διαχειριστικών σχεδίων για τα βοσκοτόπια αλλά και για τις «πράξεις χαρακτηρισμού» σε δασικές περιοχές κάνει λόγο η Ένωση Αγρινίου.

Μειωμένη κατά 10%-40% μπήκε στους λογαριασμούς η εξισωτική

0
1

Ενδεικτικό της  «χαοτικής κατάστασης» όπως λέει η Ένωση, που επικρατεί και της αδυναμίας του κράτους να φέρει σε πέρας υποθέσεις που κατά βάση είναι απλές, αποτελεί το γεγονός ότι η 9μελής επιτροπή που συγκροτήθηκε προκειμένου να εξετάσει αυτά τα ζητήματα δεν κατέληξε πουθενά. Κατά πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, μάλιστα, το μέλος που γνώριζε σε βάθος το όλο θέμα, παραιτήθηκε.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση θέματος στην ιστοσελίδα της παραθέτει σχετικό ερώτημα παραγωγού, που ζητά να μάθει «τι γίνεται με τα βοσκοτόπια και με τις δασικές περιοχές; Τι πρέπει να κάνουμε τελικά;».

Το υπουργείο όπως αναφέρει επιμένει, για τα ιδιωτικά και ενοικιαζόμενα βοσκοτόπια, στην απαίτηση έγκρισης από τα Δασαρχεία, ωστόσο πλησιάζει ο Μάιος μήνας και καμιά απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει με τα Διαχειριστικά Σχέδια.

«Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση Αγρινίου και πολλοί άλλοι φορείς, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Πολύ φοβόμαστε ότι, αν εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση, θα πάμε σε κινητοποιήσεις…», υποστηρίζει η Ένωση.

Η Α.Σ. Ένωση Αγρινίου, πάντως, σε ότι αφορά τα βοσκοτόπια και τις εγκρίσεις απ’ τα δασαρχεία (καταφέραμε πλέον να μιλάμε για «εγκρίσεις» και όχι για «πράξεις χαρακτηρισμού», που θα ήταν εντελώς ανέφικτο να εκδοθούν), βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες δασικές αρχές της περιοχής μας, στις οποίες, ωστόσο, δεν έχει κοινοποιηθεί καμιά σχετική εγκύκλιος-απόφαση έως αυτή τη στιγμή.

«Εμείς, πάντως, ως Ένωση Αγρινίου μπορούμε και έχουμε ζητήσει να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας ηλεκτρονικά. Και αναμένουμε. Το ίδιο ισχύει και για το Διαχειριστικό Σχέδιο του νομού μας, όπου επίσης διεκδικούμε τη σύνταξή του, σε μια προσπάθεια αποφυγής προβλημάτων και εξόχως δυσάρεστων καταστάσεων, που πλησιάζουν.

Για τα θέματα αυτά υπήρξαν επισημάνσεις, επιστολές, παραινέσεις, παρεμβάσεις, πιέσεις απ’ την πλευρά μας. Τώρα περιμένουμε τις αποφάσεις του κράτους, που, επαναλαμβάνουμε, καθυστερούν επικίνδυνα», καταλήγει το σχετικό άρθρο της Ένωσης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-04-2015 16:26karamouzas

Τα παιδιά από το Αγρίνιο να μας πουν πρώτα τη βοσκότοπο τους έδωσε η τεχνική λύση και που και μετά απλά να σιωπήσουν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία