BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Χωρίς τοπογραφικό η δήλωση για ιδιόκτητα βοσκοτόπια

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα αναφορικά με τη δήλωση για τα ιδιόκτητα βοσκοτόπια στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το 2015, σε αντίθεση με την εκκρεμότητα που παραμένει αναφορικά με τις δημόσιες επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις.

Χωρίς τοπογραφικό η δήλωση για ιδιόκτητα βοσκοτόπια

3
0

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, η δήλωση για τα ιδιόκτητα βοσκοτόπια δεν χρειάζεται τοπογραφικό διάγραμμα, καθώς αρκεί το Ε9 μαζί με το Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας ή το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο, αλλά ούτε βεβαίωση της Δασικής Υπηρεσίας για τη χρήση γης.

Αυτό ανακοινώνει στους κτηνοτρόφους της περιφέρειας Κυκλάδων, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, μετά την επίσκεψη του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ένωσης Δημήτρη Καπούνη μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο της Ενώσεως Γεώργιο Καραμανή και τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με το θέμα της δήλωσης των Ιδιόκτητων βοσκοτόπων στην Ενιαία Ενίσχυση 2015.

Η Ένωση ανακοινώνει τα εξής:

Δεν χρειάζεται πλέον τοπογραφικό διάγραμμα για τη δήλωσή τους.

Απλά με το Ε9 και το Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας ή το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο μπορούν να δηλωθούν.

Δεν χρειάζεται πλέον βεβαίωση της Δασικής Υπηρεσίας για τη χρήση γης.

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι δεν χρειάζονται βεβαίωση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την υγεία των ζώων τους.

Όσον αφορά τα κοινοτικά βοσκοτόπια, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσον και του υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί άμεση λύση τις επόμενες ημέρες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία