BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

HIPRA, αναφορά η πρόληψη στην υγεία των ζώων

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει αυτή τη κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρεία, είναι η πρωτοπορία που ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της δραστηριότητάς της. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Hipra αναπτύσσεται γρήγορα και συνεχώς με αποτέλεσμα να γίνει εταιρεία αναφοράς στον τομέα της πρόληψης.

HIPRA, αναφορά η πρόληψη στην υγεία των ζώων

1
0
Η Hipra ήταν σε θέση να επιτύχει την ανάπτυξη αυτή προσφέροντας καινοτόμα βιολογικά και φαρμακευτικά προϊόντα και προηγμένες διαγνωστικές υπηρεσίες, που εξασφαλίζουν την υγεία και την ευημερία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Ο Διευθυντής της επιχείρησης Hipra Ελλάς Α.Ε, κ. Αργυρός Στέλιος μας εξηγεί το υψηλό επίπεδο προστιθέμενης αξίας, που παρέχουν τα προϊόντα Hipra και ποιες πτυχές σηματοδότησαν την εν λόγω εταιρεία ως ένας πραγματικό ηγέτη.

 

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Hipra εξειδικεύεται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη βιολογικών προϊόντων. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας εξηγήσετε γιατί έχει γίνει μια τέτοια ισχυρή δέσμευση στον τομέα αυτόν;

Στη Hipra, είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλειδί για την εξασφάλιση της υγείας των ζώων έγκειται στην πρόληψη, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπως η σημερινή, που ο κλάδος υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Βλέπουμε ότι η αγορά εξακολουθεί να βασίζεται στη θεραπεία, ως πρώτη επιλογή για τον έλεγχο των ασθενειών. Ωστόσο, η Hipra είναι πλήρως προσηλωμένη στην ενίσχυση της πρόληψης ως εναλλακτικής για μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των ασθενειών, που επηρεάζουν τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η χρήση των εμβολίων είναι η οικονομικότερη και πιο αποτελεσματική επιλογή για τον έλεγχο των ασθενειών των ζώων. Συμβάλλει επίσης στη μείωση της ποσότητας των αντιβιοτικών στην τροφική αλυσίδα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να αναπτυχθούν ανθεκτικότητες σε αυτά. Για το λόγο αυτό, εμείς ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη προϊόντων, που έχουν στόχο την πρόληψη των ασθενειών, που απειλούν παραγωγικά ζώα προτού να εμφανιστούν.

Η δραστηριότητά μας εστιάζεται κυρίως στην έρευνα βιολογικών προϊόντων, την παραγωγή, την εμπορία και την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών. Αναπτύσσουμε εμβόλια με υψηλή προστιθέμενη αξία μέσω της εφαρμογής των τελευταίων επιστημονικών επιτευγμάτων. Επιπλέον, προσφέρουμε στους πελάτες μας μια προηγμένη διαγνωστική υπηρεσία DIAGNOS, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ναλύουμε τα δείγματα που λάβαμε και να αξιολογούμε τη συνολική υγειονομική κατάσταση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να καθοδηγούμε τον κτηνίατρο και τον παραγωγό σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Για την παροχή της υπηρεσίας αυτής, η Hipra διαθέτει επίσης αρκετά διαγνωστικά κέντρα σε τρεις ηπείρους, τα οποία και είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τέλος, είμαστε η μόνη εταιρεία που ασχολείται με την υγεία των ζώων η οποία έχει τη δική της σειρά διαγνωστικών αντιδραστηρίων : τα CIVTEST™. Τα αντιδραστήρια αυτά αναπτύχτηκαν από το τμήμα έρευνας & ανάπτυξης (Ε & Α) σε συνεργασία με πολλά κορυφαία ερευνητικά κέντρα.

 

Αναφέρατε ότι τα προϊόντα Hipra παρέχουν υψηλότερο επίπεδο πρόστιθέμενης αξίας: Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Γνωρίζουμε ποια είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι κατά την επιλογή του σωστού εμβολίου. Τα προϊόντα μας παρέχουν στους επαγγελματίες υγείας των ζώων, όχι μόνο τη δέσμευση ότι θα προστατεύσουν από ασθένειες, αλλά, το πιο σημαντικό, μια αποτελεσματικότητα που θα οδηγήσει τελικά στην κερδοφορία του κτηνοτρόφου που υποστηρίζεται από μια μοναδική διαγνωστική και τεχνική υπηρεσία.

Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας ανάπτυξης του προϊόντος (από την αρχική έρευνα των προϊόντων, την παρασκευή στις δικές μας μονάδες παραγωγής έως και την τελική κυκλοφορία στη αγορά) μας δίνει την ευελιξία και τη γνώση που μας επιτρέπουν να είμαστε συνεχώς καινοτόμοι, να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε νέα προϊόντα που, περιέχουν την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που επιδιώκουμε.

 

Σε ποσοτικούς όρους, τι ρόλο παίζει η Ε & Α στο επιχειρηματικό μοντέλο της Hipra;

Η Έρευνα και η Ανάπτυξη αποτελούν τον πυρήνα της γνώσης μας. Σήμερα, δαπανάμε κατά μέσο όρο 9% του ετήσιου τζίρου μας στην Ε & Α, εστιάζοντας στους τομείς της ανοσολογίας, μικροβιολογίας, της μοριακής βιολογίας, φαρμακευτικής τεχνολογίας, προκλινικών και κλινικών δοκιμών. Ο πρωταρχικός στόχος όλων αυτών είναι να δημιουργηθούν και να εφαρμοστούν οι πλέον πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, που παρέχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Επιπλέον, η ομάδα Ε & Α εργάζεται από κοινού με το μάρκετινγκ, τα Τμήματα Τεχνικών και Εμπορικών Υπηρεσιών για να μας φέρουν πιο κοντά στους πελάτες μας, έτσι ώστε οι ανάγκες τους να γίνονται γρήγορα κατανοητές και με ακρίβεια, και να μετατρέπονται ταχύτατα σε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

 

Προσβλέποντας στο μέλλον, ποιες νέες προκλήσεις θα αντιμετωπίσετε τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα;

Η Hipra αντιμετωπίζει το μέλλον με εμπιστοσύνη, διότι διαθέτουμε την εμπειρία και τις γνώσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου μας.

Ειδικότερα, πραγματοποιούμε μια σταθερή και ισχυρή διαδικασία διεθνούς επέκτασης. Αυτή τη στιγμή έχουμε θυγατρικές εταιρίες σε 27 χώρες, και σύντομα θα υπάρξουν νέες παρέχοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας απευθείας στους κτηνιάτρους. Έχουμε επίσης δύο κεντρικά εργοστάσια παραγωγής που βρίσκονται, το ένα στην Ευρώπη (Ισπανία) και το άλλο στη Νότια Αμερική (Βραζιλία). Σε συνδυασμό με ένα παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων, μπορούμε να κάνουμε τα προϊόντα μας διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Η μελλοντική στρατηγική μας εκφράζεται με σαφήνεια στο όραμά μας: Να είμαστε το σημείο αναφοράς στον τομέα της πρόληψης για την υγεία των ζώων. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ιδιαιτέρως εύστοχο σε ένα περιβάλλον όπως το σημερινό, όπου η δημιουργία των μεγάλων εταιρειών που προκύπτουν από συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ πολυεθνικών φαρμακευτικών είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Σε έναν κλάδο που βασίζεται σε μεσοπρόθεσμα έως και μακροπρόθεσμα σχέδια, η Hipra παραμένει μία πολύτιμη εναλλακτική λύση για τους κτηνιάτρους, στο παρόν και στο μέλλον.

Η Hipra διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Η ίδρυση νέων θυγατρικών και το λανσάρισμα νέων και καινοτόμων εμβολίων έχουν ενισχύσει την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. Η Hipra θα είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο αριθμό νέων εμβολίων που κυκλοφορούν. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας και διασφαλίζει το μέλλον μας στην κατεύθυνση που περιγράφεται στο στρατηγικό μας σχεδιασμό. Η Hipra προτίθεται σαφώς να παραμείνει ανεξάρτητη ως αυτόνομη εταιρεία με επίκεντρο αποκλειστικά τον κόσμο της υγείας των ζώων.

 

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της Hipra Ελλάς Α.Ε και τι θα γίνει με το μέλλον της;

Η εταιρία μας συνεχίζει την ανοδική πορεία της που συνοψίζεται σε 57% αύξηση πωλήσεων και 28% αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού τα τελευταία 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν σε ένα ιδιαίτερα ασταθές οικονομικά περιβάλλον λόγω κρίσης, με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των παραγωγικών ζώων. Τα επιτεύγματά μας λοιπόν, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τον μειούμενο αριθμό εκτροφών και την αυξανόμενη πίεση λόγω του ανταγωνισμού. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες κτηνίατροι στα ποιοτικά, καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα μας αλλά και οι επενδύσεις που γίνονται από την μητρική εταιρία, μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη σιγουριά. Η κτηνοτροφία είναι ένας κλάδος που πρέπει να ενισχυθεί γιατί παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, η χώρα μας είναι ελλειμματική σε κρέας και γάλα, η Ελληνική παραγωγή απουσιάζει από τον κλάδο του γρήγορου φαγητού και από τις μονάδες μαζικής εστίασης και τέλος ο καταναλωτής πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία " Έλληνα Καταναλωτή", συνεπώς υπάρχει πεδίο δράσης και ανάπτυξης λαμπρό.

Δείτε εδώ τη σχετκή συνέντευξη της Hipra.pdf στην Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία