BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Σχέδια διαχείρισης αλιείας καλείται να φτιάξει η Ελλάδα

Να εγκρίνει εθνικά σχέδια διαχείρισης για την αλιεία που διεξάγεται με γρίπους συρόμενους από σκάφη εντός των χωρικών της υδάτων κάλεσε η Κομισιόν την Ελλάδα, βάσει του κανονισμού για τη Μεσόγειο.

Συρρικνώνονται τα ψάρια λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας

1
0

Οι συρόμενοι από σκάφη γρίποι έχουν κυκλωτικά δίχτυα τα οποία σύρονται από το σκάφος, και μπορούν να χρησιμοποιούνται από την επιφάνεια έως τον βυθό της θάλασσας ανάλογα με τα είδη που προορίζονται να αλιεύσουν.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών πολλών μεσογειακών τύπων αλιείας και καθώς δεν ισχύει η διαχείριση της αλιείας βάσει ποσοστώσεων, ο κανονισμός απαιτεί από τα κράτη μέλη τη θέσπιση εθνικών σχεδίων διαχείρισης που να συνδυάζουν μέτρα διαχείρισης της αλιευτικής προσπάθειας με ειδικά τεχνικά μέτρα, με στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης εκμετάλλευσης των αλιευτικών πόρων.

Τα εθνικά σχέδια διαχείρισης θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της απαγόρευσης της αλιείας με γρίπους συρόμενους από σκάφη σε προστατευόμενους οικοτόπους όπως οι βυθοί με θαλάσσια βλάστηση του είδους Posidonia oceanica.

Η Επιτροπή αποστέλλει πλέον αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, καθώς η τελευταία δεν διαθέτει ακόμη έγκυρο σχέδιο διαχείρισης.

Η Ελλάδα έχει πλέον δύο μήνες στη διάθεσή της για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε με σκοπό τη διόρθωση αυτής της κατάστασης. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία