BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Στρατηγική βιωσιμότητας για την προβατοτροφία αναζητούν Copa Cogeca

Έμφαση στην ανάγκη μιας μεσοπρόθεσμης στρατηγικής με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του τομέα της προβατοτροφίας έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ομάδας εργασίας για το πρόβειο κρέας, των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca, Charles Sercombe από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με 5 ευρώ το στρέμμα τα βοσκοτόπια σε περιοχές Natura

2
0
Μετά την εκλογή του στις 29 Ιουνίου, ο ίδιος προειδοποιώντας για την εύθραυστη κατάσταση της αγοράς του τομέα, ο οποίος αποφέρει στους παραγωγούς χαμηλά εισοδήματα, τόνισε τα εξής: «Οι τιμές του πρόβειου κρέατος είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι σε όλη την Ε..Ε. και η κατανάλωση βρίσκεται σε στασιμότητα, παρουσιάζοντας πτωτικές τάσεις. Το κόστος παραγωγής αυξάνονται επίσης. Ωστόσο παραγωγή πρόβειου κρέατος είναι σημαντική για την οικονομία των αγροτικών περιοχών της ΕΕ, όπου συχνά δεν υπάρχει εναλλακτική πηγή απασχόλησης. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και είναι πολύ θρεπτικό. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, με συγκεκριμένες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προκλήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον τομέα»

Ειδικότερα, ανέφερε πως είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η διαφάνεια της αγοράς προς όφελος όλων των παραγόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού πρόβειου ώστε να υπάρχει καλύτερη εναρμόνιση της κοινοποίησης των τιμών και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών. Επίσης, μέσω της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις για τον τομέα της προβατοτροφίας της ΕΕ, όπω
- η ανανέωση των γενεών και η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους προβατοτρόφου
- οι αναδυόμενες απειλές από νόσους στα σύνορα της Ε.Ε
- και τη δημιουργία ενός μεσοπρόθεσμου στρατηγικού οράματος για τον τομέα της προβατοτροφίας
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία