BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ανησυχούν οι Κρητικοί για τις επιδοτήσεις βοσκότοπων

Τον κίνδυνο να χαθούν επιδοτήσεις κτηνοτρόφων στην Κρήτη από την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής των βοσκοτόπων με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Φθίνουν τα κοπάδια στην Ευρώπη

1
1

Όπως ανέφερε η κ. Βρέντζου, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,  η Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρώσει την διαδικασία που αφορά τους χρήστες (από δήμους Περιφέρεια και ΟΠΕΚΕΠΕ). Ωστόσο μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν επιδοτήσεις αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

«Επικαιροποιούμε το θέμα κατανομής των βοσκοτόπων γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικά επείγον θέμα. Η κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους μας πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Οκτωβρίου διαφορετικά υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του προσωπικού της Περιφέρειας (χρήστες) που θα ασχοληθούν με την κατανομή των βοσκοτόπων. Επίσης η Περιφέρεια έχει ζητήσει τους εκπροσώπους των δήμων που θα συμμετέχουν στις επιτροπές κατανομής και αναμένουμε από το Υπουργείο να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Δυστυχώς όμως περιμένουμε 3μήνες την σχετική υπογραφή από τον προηγούμενο Υπουργό αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-09-2015 09:30Δημητρης

Δεν ανησιχουν μονο οι κρητηκοι, φοβουνται ολοι οι κτηνοτροφοι, ενω επρεπε αυτην την εποχη ο οπεκεπε να στελνει τα προσωρινα δικαιωματα στην καθε εκμεταλλευση να ακολουθησουν ενστασης εχουν μπει στην διαδικασια πληρωμων 35ευρω εκαστος των παραγωγων επιτοπλιστον του αιγαιού. τι και λοιπον αν η ευρωπαικη επιτροπη εδωσε φως για 50 τοις εκατο προκαταβολη τον οκτωμβρη; αδιαφορια και στο τελος οτι τους κατεβει δεν προλαβαμε θα λενε δεν γινετε κ.α δηλ οπως λεει και ο λαος (αλλου βαραει ο βιολητζης και αλλου χτειπαει το ντεφι).

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία