BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Κρούσμα «τρελών αγελάδων» στην Ουαλία

Οι αρχές της Ουαλίας επιβεβαίωσαν την 1η Οκτωβρίου ότι μία αγελάδα που βρέθηκε νεκρή σε αγρόκτημα έπασχε από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τη γνωστή και ως «ασθένεια των τρελών αγελάδων», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού το ζώο δεν είχε μπει στην τροφική αλυσίδα.

Ιστορική άνοδος στα αγροτικά εισοδήματα της Γαλλίας

5
0

Σύμφωνα με την υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της Ουαλίας Ρεμπέκα Έβανς, τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί σποραδικά κρούσματα της ασθένειας αυτής σε όλη τη Βρετανία. Το τελευταίο κρούσμα στην Ουαλία καταγράφηκε το 2013. Η Έβανς πρόσθεσε ότι οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασθένησε το ζώο. Από το 1986, όταν είχε ξεσπάσει η μεγάλη επιδημία στη Βρετανία, έχουν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι για να σταματήσουν την εξάπλωση της ασθένειας. «Ο εντοπισμός του κρούσματος αυτού δείχνει ότι οι έλεγχοι που εφαρμόζουμε αποδίδουν», τόνισε η υπουργός.

Μολονότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται απευθείας από το ένα ζώο στο άλλο, άλλες αγελάδες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της καθώς και το μοσχαράκι της θα θανατωθούν για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία