BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Μειώνονται οι βοσκήσιμες γαίες στον Έβρο

Μειωμένοι κατά 80% είναι οι βοσκότοποι στον Έβρο, συγκριτικά με τις βοσκήσιμες εκτάσεις που υπήρχαν πριν από 3 ή 4 δεκαετίες, υποστήριξε την Πέμπτη 14 Απριλίου σε παρέμβασή του στο 15ο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (υποδίκτυο FAO-CIHEAM), ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Έβρου «Θρακών Αμνός», Χρήστος Παρασχούδης.

1
0

Ο κ. Παρασχούδης εξήγησε πως η συρρίκνωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μετατροπή των βοσκότοπων σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, και υποστήριξε πως τα ζητήματα διαχείρισης και ελέγχου είναι αυτά που οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση της βοσκοϊκανότητας και στις καταπατήσεις των εκτάσεων αυτών, «δημιουργώντας μια κατάσταση χωρίς αρχή, μέση και τέλος», όπως είπε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού τόνισε ότι οι εναπομείναντες βοσκότοποι βρίσκονται σε απομονωμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη θέση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι είναι τελικά αναγκασμένοι να αγοράζουν ζωοτροφές και να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη. 

Παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, ο κ. Παρασχούδης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους κτηνοτρόφους να βρουν διέξοδο στον συνεργατισμό, μέσω συνεταιρισμών και ομαδικής δουλειάς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία