BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Politico: Η Φέτα ίσως «βαλτώσει» τις διαπραγματεύσεις για την TTIP

Η φέτα και η σαμπάνια, όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), αποτελούν τo νέο εμπόδιο στις συζητήσεις για την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ (TTIP), σύμφωνα με το Politico.

Ανοιχτή πρόσκληση για την 4η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας

0
0

Σε άρθρο με τίτλο «Η Διατλαντική Συμφωνία θα μπορούσε να βαλτώσει... από την φέτα», η ιστοσελίδα αναφέρεται στην επιμονή των Ηνωμένων Πολιτειών να μην αλλάξουν τις προβλέψεις τους για τα τρόφιμα ΠΟΠ.

«Το ζήτημα των γεωγραφικών αναφορών (στα προϊόντα) αποτελεί τρομαχτικά υπερβολική απαίτηση από την πλευρά της ΕΕ και υποβαθμίζει τα ενδιαφέροντα της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Jim Mulhern, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανών Παραγωγών Γάλακτος.

Σύμφωνα με το Politico, η ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την τύχη της ονομασίας “φέτα” σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ και φέρεται μάλιστα να έχει μάλιστα θέσει το ζήτημα στο τραπέζι σε συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Δεν έχει υπάρξει διάλογος για την TTIP στην οποία ο Έλληνας συνάδελφος να μην έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για την φέτα», ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης στην ιστοσελίδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία