BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Αποζημίωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ζητά ο Μαριάς

Γενναία αποζημίωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων από την ΕΕ, ζήτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Αποζημίωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ζητά ο Μαριάς

7
0
Επιπλέον, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής, Νότης Μαριάς, ζήτησε να γίνει «δωρεάν διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων στους φτωχοποιημένους από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες»

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς: «Η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του γάλακτος προσβάλει πρωτίστως τη βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών, ιδίως στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα που να τους προστατεύουν. Τα προϊόντα ΠΟΠ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στο πλαίσιο της CETA και της TTIP».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα με το νέο μνημόνιο επήλθε πλήρης απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Αποτέλεσμα να έχουμε παστεριωμένο γάλα έως 11 ημέρες, χρονική διάρκεια που είναι επαρκής για να μεταφερθεί παστεριωμένο γάλα από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα,  στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επιχειρείται απελευθέρωση της αγοράς γιαουρτιού. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια για πάντα το παραδοσιακό Ελληνικό γιαούρτι».
Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν, ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «κ. Χόγκαν οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές των εισαγομένων προϊόντων χαμηλής ποιότητας, ούτε έχουν κεφάλαια να απορροφήσουν τις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες γενναίας αποζημίωσης των Ελλήνων κτηνοτρόφων, απόσυρσης του προϊόντος τους και δωρεάν παροχής αυτών των γαλακτοκομικών προϊόντων στους φτωχοποιημένους από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες.»
Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: https://youtu.be/Vzt_JMKgrUA
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία