BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Για αλχημείες στα βοσκοτόπια κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αυγενάκης

Στη δραστική μείωση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων για τους βοσκοτόπους, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Για αλχημείες στα βοσκοτόπια κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αυγενάκης

2
0

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους κτηνοτρόφους. Αυτή τη φορά, το «… χτύπημα» της κυβέρνησης αφορούσε τις επιδοτήσεις των βοσκοτόπων. Οι κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι έλαβαν πολύ λιγότερα χρήματα σχετικά με τις προηγούμενες χρονιές για τα δικαιώματα των βοσκοτόπων.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε ετοιμάσει τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, τα οποία θα έπρεπε να καλύπτουν εκτάσεις 18 εκ. στρεμμάτων. Όμως, η απραγία και η ανικανότητά της δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα χρήσης των βοσκοτόπων να στηριχτούν στα ήδη υπάρχοντα διαχειριστικά σχέδια των 14.5 εκ. στρεμμάτων.

Βεβαίως, μόλις πέρυσι ο αρμόδιος Υπουργός υποσχόταν ότι τα στρέμματα των βοσκοτόπων είναι σαφή και δεν αλλάζουν, ενώ όπως αποκαλύπτεται τώρα απαιτούνται περισσότερα στρέμματα για να πάρουν οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις του 2015. Διαφορετικά θα χάσουν τα δικαιώματα που έπαιρναν και για τα επόμενα χρόνια. … Δυστυχώς, η δυσμενής αυτή κατάσταση για τους κτηνοτρόφους θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2019, όπου θα πρέπει να έχουν αναθεωρηθεί τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων.          

Την ίδια στιγμή, ήδη αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ο ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%, ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, ψηφίσθηκε ένα καταστροφικό για τους αγρότες φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο και θεσμοθετήθηκε η εισαγωγή τυνησιακού ελαιολάδου και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος. Δημιουργείται ένα μίγμα εκρηκτικό, με τους αγρότες - κτηνοτρόφους να διαισθάνονται τη χαριστική βολή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μέσα από την κυβερνητική πολιτική.

Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί θεμελιώδη λίθο της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας είναι απαραίτητη τόσο για τη στήριξη της αυτάρκειας όσο και τη λειτουργία του τομέα μεταποίησης και την αύξηση των εξαγωγών. Δυστυχώς, όμως, και σ’ αυτόν τον τομέα η Κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με τις γνωστές, δυστυχώς, συνέπειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η διάσταση λόγων και έργων της κυβέρνησης δικαιολογημένα δημιουργεί ένα έντονο αίσθημα αδικίας και εξαπάτησης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1.Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες στα δικαιώματα χρήσης βοσκοτόπων και να λάβουν οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις που δικαιούνται; 2. Ποια η πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος; Πως σχεδιάζετε να επιλύσετε την άνιση και άδικη μεταχείριση που επιφυλάσσει για τους αγρότες η κυβερνητική σας πολιτική; 3. Έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι με την πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί στην καταστροφή τους αγρότες και κτηνοτρόφους και κατ’ επέκταση τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής; και 4. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και των παραγωγών και, ως εκ τούτου, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία