BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Πήρε μπρος ο θεσμός του Κτηνίατρου Εκτροφής στην Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων (μελιταίος πυρετός), σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πήρε μπρος ο θεσμός του Κτηνίατρου Εκτροφής στην Δυτική Ελλάδα

2
0

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι, που έχουν εγκριθεί και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής, που έχει αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.minagric.gr), να προσκομίσουν στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του προγράμματος του μελιταίου πυρετού μέχρι τέλους του 2016.

Στη συνέχεια, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση έργου με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βάσει της οποίας θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τονίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κτηνιάτρου εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος και δεν θα προκύπτει πλέον κόστος γι' αυτούς.

«Ως εκ τούτου, όσοι από τους κτηνοτρόφους δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει να δηλώσουν αμέσως, στο Τμήμα Κτηνιατρικής και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους, τον κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους, για το έργο της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων.

Όσοι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη υπογράψει σχετική έναρξη συνεργασίας δεν απαιτείται να το πράξουν εκ νέου.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να σταματήσουν τη συνεργασία μ' ένα κτηνίατρο εκτροφής και να υπογράψουν συνεργασία με άλλον, θα πρέπει να το δηλώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους.

Πρέπει, τέλος, να τονιστεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία