BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Από τους αγοραστές η εισφορά 0,75% υπέρ ΕΛΓΟ

Η ειδική εισφορά καταβάλλεται το αργότερο ένα μήνα μετά την τιμολόγηση της αγοράς γάλακτος

Από τους αγοραστές η εισφορά 0,75% υπέρ ΕΛΓΟ

2
0

Οι «αγοραστές» γάλακτος, που λειτουργούν ως πρώτοι αγοραστές εντός της χώρας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την είσπραξη της εισφοράς και καταβολή αυτής στον ΕΛΓΟ, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «διαύγεια».

Η απόφαση καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής, είσπραξης και απόδοσης στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» της ειδικής εισφοράς 0,75% επί της ανά κιλό τιμής του εισκομιζόμενου από τους «αγοραστές» γάλακτος.

Στην περίπτωση καθετοποιημένης μονάδας αξιοποίησης γάλακτος υπόχρεος καταβολής του συνόλου της εισφοράς στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ίδια η επιχείρηση για την ποσότητα που αξιοποιεί.

Με τον όρο «αγοραστής» νοείται η επιχείρηση ή ομάδα που:

α) αγοράζει γάλα από παραγωγούς προκειμένου, διαζευκτικά ή σωρευτικά, να το συλλέξει, αποθηκεύσει, ψύξει, τυποποιήσει, συσκευάσει, μεταποιήσει ή και μεταπωλήσει για την ίδια ή άλλον στο πλαίσιο συγκεκριμένης σύμβασης

β) αγοράζει γάλα νωπό ή θερμικά επεξεργασμένο, συμπυκνωμένο, κρέμα γάλακτος, τυρόπηγμα, σκόνη γάλακτος ή πρωτεϊνών γάλακτος, άμεσα, από την ΕΕ ή τρίτες χώρες, για περαιτέρω μεταποίηση σε γαλακτοκομικά προϊόντα ή και επιδόρπια με βάση το γάλα ή μεταπώληση.

Διαδικασία καταβολής της εισφοράς

1. Η ειδική εισφορά καταβάλλεται στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ το αργότερο ένα μήνα μετά την τιμολόγηση της αγοράς του γάλακτος. Σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή θα τοκίζεται με τοεκάστοτε ισχύον επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου. Η ειδική εισφοράεπιβαρύνεται με χαρτόσημο 3,6%.

2. Σε περίπτωση καθετοποιημένης μονάδας αξιοποίησης γάλακτος που δεν γίνεται τιμολόγηση ηειδική εισφορά διασταυρώνεται με βάση τη μέση τιμή του γάλακτος όπως αυτή καταγράφεταιαπό τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μέσα από τη διαδικασία της δήλωσης εισκομίσεων.

3. Δεν καταβάλλεται ειδική εισφορά για τα προϊόντα που αγοράζονται σε συσκευασίες λιανικής προς άμεση κατανάλωση.

Αναλυτικά η απόφαση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία