BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Σε εγρήγορση οι Αρχές στο Ιόνιο λόγω οζώδους

Η ΔΑΟΚ καλεί τους παραγωγούς να επιτείνουν την προσοχή τους.

3
0

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενημερώνει, ότι, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών και στην Πελοπόννησο, οι κτηνοτρόφοι των ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα πρέπει να επιτείνουν την προσοχή τους.

Όπως τονίζεται, απαγορεύεται η εισαγωγή ζώων βοοειδών από την υπόλοιπη Ελλάδα χωρίς την ενημέρωση και την άδεια του αρμόδιου τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλονιάς.

Επίσης, αναφέρεται, πως, ο ιός της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών δεν προσβάλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Το νόσημα μεταδίδεται με έντομα και άλλα αρθρόποδα (πιο σημαντικά τα κουνούπια, οι μύγες και τα τσιμπούρια). Η μετάδοση μπορεί να γίνει ακόμα με το νερό ή την τροφή

Τα νόσημα προκαλεί μεγάλη ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο, σε σημείο που μπορεί να καταστραφεί όλη η εκμετάλλευση.

«Επομένως, η πρόληψη του νοσήματος αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής παραγωγής», υπογραμμίζεται από την ΠΕ Κεφαλονιάς

Για περισσότερες πληροφορίες, στο τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλονιάς και στα τηλ.: 2671360513, 2671360512.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία