BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Δύο εστίες με Οζώδη Δερματίτιδα στο Δέλτα του Πηνειού

Δύο εστίες θετικές στην Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Δέλτα του Πηνειού και μια εξ αυτών είχε εμβολιαστεί 12 ημέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς τα παραπάνω κρούσματα την 29-08-2016 επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Ιολογικών και Ρικετσιακών νοσημάτων του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τετ α τετ Μπόλαρη με βοοτρόφους Βέροιας για οζώδη

0
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής «το νόσημα έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα σύνδεση μεταξύ των εστιών. Η Υπηρεσία μας αμέσως προέβη σε Απόφαση λήψης μέτρων για το νόσημα, ώστε ν’ επιτευχθεί ο περιορισμός της εξάπλωσής του».

Τα μέτρα αφορούν τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και κλιμακώνονται σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες, αυτή των 3 χιλιομέτρων και αυτή των 25 χιλιομέτρων γύρω από τις εστίες. Η ζώνη των 3 χιλιομέτρων ορίζεται ως ζώνη προστασίας, ενώ η ζώνη των 25 χιλιομέτρων ορίζεται ως ζώνη επιτήρησης του νοσήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία