BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Θέμα ημερών η παράταση για στάβλους, λέει ο Αραχωβίτης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ψηφιστεί τροπολογία για την παράταση των αδειοδοτήσεων των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς η πολλοστή παράταση που είχε δοθεί, έληξε στις 12 Σεπτέμβρη. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

Θέμα ημερών η παράταση για στάβλους, λέει ο Αραχωβίτης

2
0

Ο κ. Αραχωβίτης εξήγησε πως η καθυστέρηση έχει να κάνει με την Δασική και Πολεοδομική νομοθεσία, όπου έχουν γίνει αλλαγές για να δίνονται οι άδειες στους κτηνοτρόφους πιο εύκολα, οι οποίες θα ενσωματωθούν και στο νέο νόμο.

Υπογράμμισε με νόημα πως οι κτηνοτρόφοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για άδεια, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα για διοικητικές κυρώσεις και πράξεις εκποίησης.

Θέμα χρόνου η εξειδίκευση για τις Ομάδες

Σχετικά με την υπουργική απόφαση που εκκρεμεί για την εξειδίκευση σημείων του νόμου για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, είναι κι αυτή ζήτημα λίγου χρόνου.

Για τα δικαιώματα

Σε ό,τι αφορά τις αδικίες που συνδέονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ειδικά στο κομμάτι των βοσκοτόπων, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να διορθωθούν οι αδικίες που υπήρξαν σε σχέση με τους νέους Αγρότες και αυτούς που δεν είχαν ιστορικά δικαιώματα.

Η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει στις Αρχές Οκτωβρίου και θα γίνει στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως εξήγησε.

Αναφερθείς στο κομμάτι των επιδοτήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα έχει καταβληθεί το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί στο τέλος του χρόνου, όπως έχει γράψει έγκαιρα το AgroNews και η Agrenda.

«Στο κομμάτι της παραγωγικής ανασυγκρότησης στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εξαγωγών και η υποκατάσταση των εισαγόμενων προϊόντων ειδικά στο κρέας και στα γαλακτοκομικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί και η ενίσχυση της Φυτικής παραγωγής, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίζουν τις ζωοτροφές τους», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αραχωβίτης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία