BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Επτά στα δέκα βοοειδή εμβολιασμένα για οζώδη στην Μαγνησία

Σημαντικά αυξημένος είναι ο ρυθμός εμβολιασμού των βοοειδών στην Μαγνησία και γενικότερα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, για τη νόσο της οζώδους δερματίτιδας.

3
0

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Χατζόπουλος, αυτή την στιγμή στη Μαγνησία έχει εμβολιαστεί το 70% των βοοειδών, όταν πριν ένα μήνα, δεν είχαν εμβολιαστεί ούτε τα μισά από τα 26.000 περίπου ζώα που εκτρέφονται στο Νομό.

«Προφανώς, οι κτηνοτρόφοι αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα ζώα τους, αν δεν εμβολιαστούν» τόνισε ο κ. Χατζόπουλος και εκτίμησε πως και τα υπόλοιπα ζώα θα εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα, αφού κατά κύριο λόγο, πρόκειται για βοοειδή ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται στις ορεινές περιοχές της Ανάβρας, των Κωφών και των Κοκωτών.

«Εκτιμώ πως αμέσως μόλις, σε λίγες μέρες, κατεβάσουν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι στα χειμαδιά, θα προβούν και στους εμβολιασμούς» επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στην Λάρισα έχουν εμβολιαστεί το 60% περίπου, των βοοειδών, στην Καρδίτσα το 55% και στα Τρίκαλα το 50%.

Όπως είπε ο κ. Χατζόπουλος, ιδιαίτερα για τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ο λόγος που υπολείπονται αρκετά σε ποσοστά εμβολιασμού για την οζώδη δερματίτιδα είναι ακριβώς, ότι τα περισσότερα ζώα βρίσκονται ακόμη σε ορεινές περιοχές και είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν για να εμβολιαστούν, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μόλις κατέβουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες που βρίσκονται στα πεδινά.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία