BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής για ευζωία των ζώων

Συγκροτήθηκε επταμελής Εθνική Επιτροπή για την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται στην έρευνα.

1
0

Τη συγκρότηση, τον ορισμό μελών και τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής για την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς καθορίζει η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 2917).

Η θητεία της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται σε δύο έτη, σύμφωνα με όσα ορίζει η εν λόγω απόφαση.

Κύρια αποστολή της Εθνικής Επιτροπής είναι η γνωμοδότηση επί θεμάτων που αφορούν την ευζωία, τη στέγαση, τη φροντίδα και τη σωστή χρήση των ζώων εργαστηρίου, τη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των ατόμων που ασχολούνται με τα ζώα εργαστηρίου και τον συντονισμό των αντίστοιχων δράσεων με τις Εθνικές Επιτροπές των υπόλοιπων κρατών-μελών.

Προτεραιότητα της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση ορθών πρακτικών στον τομέα της επιστήμης των ζώων εργαστηρίου μεταξύ όλων όσοι ασχολούνται με τη βιοϊατρική έρευνα, καθώς και η προαγωγή εναλλακτικών μεθόδων που αντικαθιστούν, μειώνουν ή βελτιστοποιούν τη χρήση των διαφόρων πειραματικών τεχνικών.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Άρθρο 1

Συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής για την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς

1. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συγκροτείται η Εθνική Επιτροπή για την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς (στο εξής Εθνική Επιτροπή) η οποία είναι επταμελής, αποτελούμενη από Πρόεδρο και έξι (6) τακτικά μέλη, το ένα (1) εκ των οποίων κτηνίατρος που υπηρετεί στην αρμόδια κεντρική αρχή της παραγράφου 2 περίπτωση α του άρθρου 2 του Π.δ. 56/2013 (Α΄ 106), με τους αναπληρωτές τους. Με την πράξη ορισμού των μελών ορίζεται και γραμματέας με τον αναπληρωτή του.

2. Η θητεία της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται σε δύο (2) έτη.

3. Ως έδρα της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται η έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

4. Ο Πρόεδρος, τα μέλη και ο γραμματέας της Επιτροπής δε δικαιούνται αμοιβή ή αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτή ούτε τους καταβάλλονται έξοδα κίνησης, έξοδα διανυκτέρευσης και ημερήσια αποζημίωση σε περίπτωση μετακίνησης και παραμονής τους εκτός έδρας.

Η Εθνική Επιτροπή λειτουργεί, σε κάθε περίπτωση αδαπάνως για το δημόσιο.

 

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση: Συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής για την ευζωία των ζώων προς επιστημονικό σκοπό.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία