BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Άδειες στάβλων πιο γρήγορα υπόσχεται ο Τσιρώνης

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες κτηνοτρόφοι στην καθημερινότητά τους, αλλά και διαχρονικά υπόσχεται να εστιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, με «αιχμή» μάλιστα την προσπάθεια για απλοποίηση της διαδικασίας που απαιτείται για έκδοση αδειών κτηνοτροφικών μονάδων, μέσω υπηρεσίας one stop.

Άδειες στάβλων πιο γρήγορα υπόσχεται ο Τσιρώνης

1
0

Στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης των αγροτικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του υπουργείου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του στην Βάθη εμφανίστηκε με λιγότερες «οικολογικές κορώνες» και με λόγο προσαρμοσμένο πλέον στις ανάγκες του νέου του χαρτοφυλακίου.

Που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την κτηνοτροφία, η οποία αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα, όπως το ιδιοκτησιακό, οι ζωονόσοι κ.λπ.

«Ένα από αυτά τα οποία καλούμαστε και πρέπει να λύσουμε είναι εκείνο της γραφειοκρατίας κατά την έκδοση των αδειών. Δεν μπορεί να ζητάει μια υπηρεσία από τον κτηνοτρόφο 30 χαρτιά και μετά άλλη μια υπηρεσία να ζητάει επίσης το τάδε ή το δείνα δικαιολογητικό», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρόθεσή του είναι να «διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, μια υπηρεσία one stop, όπου ο κτηνοτρόφος θα πηγαίνει από πριν ξέροντας ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και εκεί θα παίρνει το χαρτί».

«Να πολλαπλασιάσουμε τα επιλέξιμα βοσκοτόπια»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, που ακόμα βρίσκεται σε στάδιο της ενημέρωσης από τον πολιτικό του προϊστάμενο αλλά και τους υπηρεσιακούς, στο θέμα των επιλέξιμων βοσκότοπων, σημειώνοντας με έμφαση ότι «η κτηνοτροφία και δη η εντατική είναι συνυφασμένη με το δάσος».

«Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα πραγματικά επιλέξιμα βοσκοτόπια», σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα ότι «αυτό πρέπει να γίνει με αντικειμενικούς όρους και με βάση την πραγματικότητα», αλλά και συνάμα με την κατάρτιση δασολογίου και δασικών χαρτών.

Ο Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οργάνωσης  των παραγωγών, σε ομάδες και ενώσεις προσώπων, αλλά και στην σήμανση των κτηνοτροφικών προϊόντων, ανάλογα με το πού παράγονται, όπως επίσης και στην αναγκαιότητα δικτύωσης, «προκειμένου να πέσει το κόστος παραγωγής».

Σε σχέση με τις ζωονόσους που απειλούν το ζωικό κεφάλαιο, παραδέχθηκε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι «τραγικά υποστελεχωμένες» και υποσχέθηκε ενίσχυση στο «μέτρο του δυνατού και δεδομένων των συνθηκών».

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης  της περιαστικής κτηνοτροφίας, λέγοντας πως «είναι άδικο περιοχές της Αττικής για παράδειγμα, να μένουν ανεκμετάλλευτες».

Ιδιαίτερη βαρύτητα, τέλος, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής  υπουργός, να ρίξει και στην σήμανση των κτηνοτροφικών προϊόντων, «για να καρπωθούν υπεραξία οι κτηνοτρόφοι», όπως είπε, αλλά και στον έλεγχο των τροφίμων, μέσω ΕΦΕΤ.

«Πρέπει να αυστηροποιήσουμε τη διαδικασία ελέγχου και να αυξήσουμε τα πρόστιμα για παραβάσεις, χωρίς επιείκεια προς όσους παρανομούν», τόνισε καταλήγοντας.

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία