BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Το μέλι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας

Tα πράγματα δεν είναι... μέλι και γάλα, δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το μέλι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας

2
0

«Μπορεί τα πράγματα στην οικονομία να μην είναι “μέλι και γάλα”, όμως χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βλέπω νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μελισσοκομίας φέρνοντας έναν άνεμο αισιοδοξίας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έδωσε το παρόν στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο ΣΕΦ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα εγκαίνια του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, δοκίμασε γεύσεις μελιού από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, και έκανε τη ακόλουθη δήλωση: 

«Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και των μελισσοκομικών προϊόντων είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων. Ιδιαίτερα το ελληνικό μέλι, λόγω της πλούσιας αλλά και μοναδικής βιοποικιλότητας φυτών της πατρίδας μας, διακρίνεται για την ξεχωριστή του ποιότητα. Αυτό, λοιπόν, το διαλεχτό μέλι που δίνει εισόδημα σε χιλιάδες παραγωγούς είτε ως κύρια απασχόληση είτε ως συμπληρωματική, πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας. Να βρει τη θέση που του αξίζει στα ράφια της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου εκτός από την οργάνωση των παραγωγών είναι αναγκαία προγράμματα στήριξης των μελισσοκόμων, προβολής και προώθησης του μελιού και των προϊόντων κυψέλης από πλευράς της πολιτείας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου του ΠΑΑ.

Μπορεί τα πράγματα στην οικονομία να μην είναι “μέλι και γάλα”, όμως χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βλέπω νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μελισσοκομίας φέρνοντας έναν άνεμο αισιοδοξίας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία