BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Καινοτομίες διατροφής μηρυκαστικών της ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Τις καινοτομίες της στη διατροφή των μηρυκαστικών παρουσίασε η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τα οφέλη της χορήγησης By Pass πρωτεΐνης και Ολικού Σιτηρεσίου (TMR)» που διοργάνωσε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά.

Καινοτομίες διατροφής μηρυκαστικών της ΒΙΟΖΩΚΑΤ

2
0
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κτηνοτρόφοι του Ν. Θεσσαλονίκης. Ομιλητές: κ. Mladen Jarnjak, κ. Luka Marjanovic) . Συντονιστής: ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ κος Τάσος Κυριακίδης. Μετάφραση : ο Τεχνικός Διευθυντής κος Ακρίτας Καλούσης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Πωλήσεων της ΒΙΟΖΩΚΑΤ κος Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και ο υπεύθυνος της περιοχής Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής - κος Ηλίας Μαλιώκας.

Έγινε εκτενής αναφορά στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και στη δυνατότητα χρησιμοποίησης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων (UDP Proteins) οι οποίες έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία (by-pass), ώστε να προστατεύονται από τη διάσπασή τους στο περιεχόμενο της μεγάλης κοιλίας. Η καινοτόμα Γερμανική τεχνολογία ονομάζεται OPTICON® (πατέντα DE19913514C1), είναι η μοναδική που δεν χρησιμοποιεί χημικά ή άλλα πρόσθετα (ξυλόζη, φορμαλδεΰδη, τανίνες) και διατίθεται αποκλειστικά από την ΒΙΟΖΩΚΑΤ. Τα οφέλη από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι

  • Υψηλότερη παραγωγή γάλατος
  • Αξιοποίηση των φθηνών χονδροειδών τροφών
  • Αύξηση της ποιότητας της μεταβολικής πρωτεΐνης
  • Μείωση των απωλειών αζώτου (αμμωνία, ουρία), μειωμένη περιβαλλοντική επίπτωση
  • Αύξηση της γονιμότητας
  • Οικονομική πηγή UDP πρωτεΐνης
  • Μείωση κόστους του σιτηρεσίου
Επίσης έγινε παρουσίαση του ολοκληρωμένου μοναδικού καινοτόμου προγράμματος διατροφής ROMINO για την ανατροφή των νεαρών μόσχων τις πρώτες 100 ημέρες και αιγοπροβάτων. Τα προϊόντα της σειράς είναι πλήρεις τροφές (TMR) και στοχεύουν στην γρήγορη μετάβαση των νεαρών ζώων από μονογαστρικά σε μηρυκαστικά

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές κ.Mladen Jarnjak και κ. Luka Marjanovic με ευχαρίστηση δέχθηκαν και απάντησαν σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με την χρησιμοποίηση των UDP και TMR προϊόντων στη διατροφή των μηρυκαστικών.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία