BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Λύση για τις άδειες στάβλων ζητά η Νέα Δημοκρατία

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε στην βουλή για το θέμα η Φωτεινή Αραμπατζή.

0
1

Η βουλευτής επισημαίνει το «οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των παραδοσιακών οικισμών της χώρας (όπως π.χ. στην περιοχή του Παγγαίου), όπου εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος δεν καθίσταται δυνατή η αδειοδότηση στάβλων σε δάση ή δασικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε ακτίνα 3.000 μέτρων από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή παραδοσιακούς οικισμούς.

Το πρόβλημα δημιουργείται ειδικά σε περιπτώσεις όπου κτηνοτρόφοι διαθέτουν τις εκμεταλλεύσεις τους σε παραδοσιακούς οικισμούς όπου ολόκληρα χωριά δημιουργούν ένα ενιαία γεωγραφικό πλέγμα που καθιστά αδύνατη την παραχώρηση δασικής ή δημοτικής έκτασης για τη χρήση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

«Το παράδοξο είναι ότι ενώ η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, η Αρχαιολογική Υπηρεσία δηλαδή, δίνει έγκριση για άδεια χρήσης, η διαδικασία της αδειοδότησης «σκοντάφτει» στο Δασαρχείο», αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Αραμπατζή.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-08-2017 00:21ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Βρε Αποστόλου. Τόσο πολύ μυαλό ήθελε να φέρεις τις βρωμιές των άλλων στα σπίτια μας. Εσύ βρε που γεννήθηκες? Στις βρωμιές? Να σαπίσεις από τα τσιμπούρια και τους ψύλλους. Αϊ στο καλό .

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία