BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ως 30 Σεπτεμβρίου καταγραφή ιπποειδών λόγω πυρετού του Δυτικού Νείλου

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι κάτοχοι ιπποειδών να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καταχώρισης των εκτροφών και καταγραφής των ιπποειδών τους µε την έκδοση των ατοµικών δελτίων αυτών.

Ως 30 Σεπτεμβρίου καταγραφή ιπποειδών λόγω πυρετού του Δυτικού Νείλου

0
0
Σύμφωνα με την υπ’ αριθµ. 172/5332 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 351/β/9-2-2017) για το Πρόγραµµα Επιτήρησης του Πυρετού του ∆υτικού Νείλου στα Ιπποειδή και τα Άγρια Πτηνά, κάθε κάτοχος ιπποειδούς, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να προσέλθει στο τµήµα Κτηνιατρικής της περιοχής του, για να καταχωρηθεί και να καταγράψει τα ιπποειδή που έχει στην κατοχή του, προσκοµίζοντας παλαιότερα έγγραφα που ενδεχοµένως έχει στην κατοχή του (έγγραφο αγοραπωλησίας, παλιό πιστοποιητικό κ.λ.π.).

Να σημειωθεί ότι ο Πυρετός του ∆υτικού Νείλου είναι νόσος η οποία µεταδίδεται µε έντοµα (κυρίως κουνούπια) στον άνθρωπο και τα ζώα (Ζωοανθρωπονόσος) και αποτελεί απειλή για τη ∆ηµόσια Υγεία
Το Πρόγραµµα έχει ως σκοπό την διερεύνηση της επιδηµίας του Πυρετού του ∆υτικού Νείλου, τον προσδιορισµό της πιθανής προέλευσης και τις δεξαµενές του ιού στο περιβάλλον και την οριοθέτηση των γεωγραφικών περιοχών της χώρας που αποτελούν περιοχές υψηλού κινδύνου, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα κατάλληλα µέτρα ελέγχου, επιτήρησης και πρόληψης της νόσου, για την καλύτερη διασφάλιση της δηµόσιας υγείας και της υγείας των ζώων. Προϋπόθεση εφαρµογής του προγράµµατος είναι η επικαιροποίηση του υπάρχοντος µητρώου και η καταγραφή όλων των µη καταγεγραµµένων ιπποειδών και των εκτροφών της χώρας (οργανωµένων και µη). Κάθε εκτροφή πρέπει να είναι καταχωρηµένη στο Μητρώο Εκτροφών που τηρείται στην υπηρεσία και τα ιπποειδή να είναι καταγεγραµµένα και εφοδιασµένα µε Ατοµικό ∆ελτίο Αναγνώρισης και Μετακινήσεων Ιπποειδούς (Α∆ΑΜΙ)

Για την καταχώρηση της εκτροφής απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία του κατόχου της
i) Ονοµατεπώνυµο και Πατρώνυµο του ιδιοκτήτ
ii) Ταχυδροµική ∆ιεύθυνση Κατοικίας του ιδιοκτήτ
iii) Αριθµός Αστυνοµικής Ταυτότητας/∆ιαβατηρίου/Κάρτας Εργασίας
iv) Α.Φ.Μ.
v) Τηλέφωνα η/και ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email
vi) Έδρα εκτροφής (∆ήµος, οικισµός και τοποθεσία διατήρησης των ιπποειδών
Για την καταγραφή ιπποειδούς και έκδοση Α∆ΑΜΙ, απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία το
i) Το Είδος (Ίππος, Όνος, Ηµίονος
ii) Το Φύλο (Αρσενικό, Θηλυκό, Ευνουχισµένο
iii) Το Χρώµα (Μαύρο, Άσπρο, Καφέ κ.λ.π.
iv) Η Φυλή (Αραβικό, Πίνδου, Σκύρου κ.λ.π) v) Η Ηλικία (µήνας και έτος γέννησης
vi) Η Χώρα και ο Τόπος γέννηση
vii) Το Ύψος (ύψος ιπποειδούς είναι η απόσταση του ακρωµίου από το έδαφος σε εκατοστά. Ακρώµιο είναι το σηµείο της σπονδυλικής στήλης ανάµεσα στους ώµους του ζώου)
viii) Τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά (είδος χαρακτηριστικού και θέση εντοπισµού π.χ. λευκή κηλίδα στο µέτωπο, µαύρες ραβδώσεις στα πίσω πόδια κ.λ.π ).

Η διαδικασία καταχώρισης των εκτροφών και καταγραφής των ιπποειδών µε την έκδοση των ατοµικών δελτίων αυτών, πρέπει να ολοκληρωθεί το συντοµότερο δυνατό και πάντως όχι πέραν της 30ης Σεπτεµβρίου 2017
Για το λόγο αυτό κάθε κάτοχος ιπποειδούς πρέπει, εντός του ανωτέρου χρονικού διαστήµατος, να προσέλθει στο τµήµα Κτηνιατρικής της περιοχής του, προκειµένου να καταχωρηθεί και να καταγράψει τα ιπποειδή που έχει στην κατοχή του, προσκοµίζοντας παλαιότερα έγγραφα που ενδεχοµένως έχει στην κατοχή του (έγγραφο αγοραπωλησίας. παλιό πιστοποιητικό κ.λ.π.). Για τη διευκόλυνση της καταγραφής και την ακρίβεια των στοιχείων που θα αναγραφούν στο ατοµικό δελτίο κρίνεται αναγκαία η προσκόµιση στην υπηρεσία έντυπων ή ψηφιακών έγχρωμων φωτογραφιών (4 φωτογραφίες για κάθε ζώο µε λήψεις µία πρόσθια (κεφαλή), µία οπίσθια (ουρά) και δύο πλάγιες (δεξιά και αριστερή πλευρά)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία