BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Κανένα ύποπτο αλίευμα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Δεν αποκλείεται να ιδρυθεί ταμείο αλληλοβοήθειας για τους ψαράδες που επλήγησαν από το ναυάγιο.

Κανένα ύποπτο αλίευμα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

0
0

Έως και σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί ύποπτο δείγμα αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.

Για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των αλιέων του Σαρωνικού που επλήγησαν από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2», ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι συζητείται το ενδεχόμενο ίδρυσης ταμείου αλληλοβοήθειας, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να εκδοθεί το πόρισμα του ΕΛΚΕΘΕ και να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων του σχετικού φακέλου, ώστε να προχωρήσουμε -όπως είπε- στα επόμενα μέτρα.

Πάντως ενημέρωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μόνιμο γραφείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στο οποίο θα εδρεύει ομάδα εργασίας που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες αλιείς στη διαδικασία διεκδίκησης από το Διεθνές Ταμείο.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει τις υποχρεώσεις των αλιέων προς το κράτος, τη στιγμή που -όπως είπε- έχει μηδενιστεί το εισόδημά τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία