BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Καμπανάκι από Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου για τους παραγωγούς γάλακτος

Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί γάλακτος της Κρήτης κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης.

Την ευλογιά «τρέχουν» να προλάβουν οι αρχές της Λέσβου

0
0

Κάνοντας χρήση της διαδικασίας κατάθεσης των κοινοβουλευτικών αναφορών, ο κ. Κεφαλογιάννης διεκδικεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ Δημήτρη Παπαδημητρίου την ένταξη της γραβιέρας στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.

Με δεδομένο ότι η γραβιέρα είναι ένα από τα τρία ειδή τυριών της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και παράλληλα είναι ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία, ο κ. Κεφαλογιάννης ζητάει τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ προκειμένου να διατεθούν περίπου 600 τόνοι γραβιέρας στους δικαιούχους του προγράμματος.

Ακολουθεί η επιστολή του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρέθυμνου:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο νομό μας και γενικότερα για την Κρήτη.

Ειδικότερα θέλω να αναφερθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί γάλακτος και κατ’ επέκταση τα τυροκομεία.

Η κατάσταση στο χώρο είναι δραματική, αφού το προϊόν που κυρίως παράγεται η Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., ενώ είναι εξαιρετικής ποιότητας, διατίθεται σε ήδη χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλες οι μονάδες μεταποίησης να έχουν ζημιές.

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι τα τυροκομεία για τη φετινή γαλακτοκομική περίοδο να δίνουν τιμές γάλακτος πολύ χαμηλές όπου οι παραγωγοί γάλακτος αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι ορισμένα τυροκομεία δε θα λειτουργήσουν τη φετινή περίοδο λόγω των μεγάλων αποθεμάτων γραβιέρας που έχουν στα ψυγεία τους.

Θέλουμε τη στήριξη της πολιτείας όπως είχε γίνει στο παρελθόν μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που ήταν περίπου 500 τόνοι το χρόνο. Αν αυτό επιτευχθεί θα έχει σαν αποτέλεσμα μια τεράστια ανακούφιση για τους τυροκόμους και τους παραγωγούς της Κρήτης.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία