BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ζητά ο Κεγκέρογλου

Για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφία και παραγωγή, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, ζητά να ενημερωθεί ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις

2
0

Σε ερώτηση του προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Οικονομικών ζητά μέτρα στήριξης της Ελληνικής κτηνοτροφίας, προστασίας των καταναλωτών και πάταξης της ελληνοποίησης γάλακτος.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύγχυση και εύλογη ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό αλλά στους κτηνοτρόφους παραγωγούς προκαλούν οι καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με τις οποίες είναι αθρόες και χωρίς έλεγχο  οι εισαγωγές γάλακτος από γειτονικές χώρες, με συνέπεια να γίνονται ελληνοποιήσεις σε βάρος των ντόπιων γαλακτοκομικών προϊόντων, των καταναλωτών αλλά και του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το παραπάνω φαινόμενο, είναι άκρως επικίνδυνο και για την υγεία των πολιτών, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι εισάγονται ακόμη και τυριά μας ημέρας και στη συνέχεια πλασάρονται στην αγορά, χωρίς να έχουν φύγει τα παθογόνα και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες διεργασίες.

Επιπλέον, οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές γάλακτος συμπαρασύρουν προς τα κάτω την τιμή του αιγοπρόβειου Ελληνικού γάλακτος και οδηγούν σε αφανισμό τον Έλληνα κτηνοτρόφο καθώς το κόστος παραγωγής καταλήγει να είναι μεγαλύτερο από το κέρδος και προφανώς ασύμφορο γι’ αυτόν.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη Κρήτη σε σχέση με πέρυσι η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος έχει πέσει περίπου κατά 20 λεπτά περίπου ενώ στο γίδινο αγγίζει τα 10 λεπτά, γεγονός καταστροφικό για τον Έλληνα παραγωγό.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί  η υπερφορολόγηση, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών,  η τεράστια αύξηση των  τιμών  των ζωοτροφών και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από οφειλές σε Τράπεζες,  που οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε οριακό  σημείο, με τον κίνδυνο  κατάρρευσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων  τους να είναι πλέον ορατός.

Επειδή τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και των ελληνοποιήσεων-εισαγωγών γάλακτος φαίνεται ότι αυξάνουν καθημερινά εις βάρος των καταναλωτών και της ντόπιας παραγωγής,

επειδή η κτηνοτροφία  της χώρας είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα σημαντικός και
επειδή η προστασία και η στήριξη της Ελληνικής κτηνοτροφίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική πολιτεία,

Ερωτάσθε  κ.κ Υπουργοί: 

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να στηριχθεί η Ελληνική κτηνοτροφία-παραγωγή, που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας;
  • Έχετε λάβει γνώση για τα παραπάνω φαινόμενα Ελληνοποιήσεων γάλακτος και σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες παραγωγοί-κτηνοτρόφοι αλλά και οι καταναλωτές;
  • Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να διασφαλιστεί και  η Δημόσια Υγεία και να παταχθούν τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας;
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία