BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Με ένα φάκελο στη ΔΑΟΚ έκδοση άδειας σταβλισμού

Στη λογική της υπηρεσίας «µιας στάσης», µε σηµείο αναφοράς τις κατά τόπους ∆ΑΟΚ, όπου ο κτηνοτρόφος θα υποβάλλει το φάκελο µε όλα του τα δικαιολογητικά κι η υπόλοιπη γραφειοκρατία θα διεκπεραιώνεται µε εσωτερικές διαδικασίες αναµένεται να λειτουργήσει το σύστηµα για την έκδοση αδειών σταβλικών εγκαταστάσεων.

Με ένα φάκελο στη ΔΑΟΚ έκδοση άδειας σταβλισμού

2
0

Το σχέδιο νόµου, που φιλοδοξεί να βάλει τάξη στο χάος, που επικρατεί σήµερα στην πλειονότητα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ως προς το συγκεκριµένο προαπαιτούµενο νόµιµης λειτουργίας τους (σ. σ. όπως ειπώθηκε, δεν είναι πάνω από 20.000 οι αγελάδες, που πληρούν αυτό τον όρο), «έφυγε» από τη νοµοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και έχει διαβιβαστεί στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, για να µπουν και οι τελευταίες «πινελιές».

Όπως αποκάλυψε µάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, σε λίγες µέρες το σχέδιο νόµου θα βγει σε δηµόσια διαβούλευση για να γίνουν τυχόν παρατηρήσεις ή προσθαφαιρέσεις, πριν πάει για ψήφιση.

«Σε λίγους µήνες θα είναι νόµος του κράτους. Θα σας έλεγα σε λίγες ηµέρες όµως σε πολλά σηµεία της επικράτειας δεν έχουµε ακόµη τους δασικούς χάρτες και αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση», ήταν η σχετική επισήµανση του κ. Τσιρώνη στην ηµερίδα της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδος, την περασµένη Παρασκευή. Όταν, όµως, ένας παριστάµενος κτηνοτρόφος παρατήρησε πως η άδεια σταβλικής εγκατάστασης είναι προϋπόθεση για να υποβληθεί φάκελος για σχέδιο βελτίωσης (το 30% πρέπει να αντιπροσωπεύει σταβλική υποδοµή, τόνισε) κι ως εκ τούτου θα πρέπει ο νόµος να υπάρχει αρκετά πριν την εκπνοή των προθεσµιών για τα σχέδια βελτίωσης, ο υπουργός επιχείρησε να τον καθησυχάσει τονίζοντας πως «η ψήφιση θα πάει µε τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

 

Πρώτα άδεια ίδρυσης και µετά άδεια λειτουργίας

Σε ερωτήσεις του ακροατηρίου για το πώς θα λειτουργήσει το σύστηµα µε τον προωθούµενο νόµο, συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού. ο κ. Στρατάκος, εξήγησε ότι ο ενδιαφερόµενος κτηνοτρόφος θα κάνει µία και µόνη επίσκεψη στη ∆ΑΟΚ της περιοχής του και θα καταθέτει το φάκελο µε τα απαιτούµενα δικαιολογητικά. Εκεί θα εκδίδεται, αρχικώς, η άδεια ίδρυσης της σταβλικής εγκατάστασης και αφού προχωρά και το κατασκευαστικό κοµµάτι, σε ένα εύλογο χρονικό διάστηµα που µπορεί να είναι δύο χρόνια, όπως ειπώθηκε παραδειγµατικά, στη συνέχεια θα εκδίδεται και η άδεια λειτουργίας.

«Όλοι οι φορείς και οι εµπλεκόµενες υπηρεσίες, όπως το δασαρχείο, η αρχαιολογία ακόµη και οι φορείς λιµνών, θα συνεννοούνται µε τη ∆ΑΟΚ κι ο κτηνοτρόφος δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει πουθενά. Έτσι οι άδειες θα εκδίδονται ευκολότερα και ταχύτερα», ανέφερε ο κ. Στρατάκος, για να προσθέσει πως σε δεύτερο χρόνο στόχος είναι ο κτηνοτρόφος να τα κάνει όλα ηλεκτρονικά από το σπίτι του και να εξασφαλίζει την άδεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία