BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Μιλημένη η Ομάδα Εργασίας στη μπίζνα για βοσκοτόπια

Δέκτης επίµονων εισηγήσεων για άµεση κατάργηση της Οµάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τη µελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά µε τον ορισµό των βοσκοτόπων, βάσει του Καν. 2017/2393/Καν. Omnibus, γίνεται εδώ και µέρες, ο νέος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλημένη η Ομάδα Εργασίας στη μπίζνα για βοσκοτόπια

44
0

Στην πραγµατικότητα, στα πέριξ της πλατείας Βάθη… γελούν και οι πέτρες µε την απόφαση του προκατόχου του Βαγγέλη Αποστόλου, η οποία µάλιστα φέρει ηµεροµηνία 27/08/2018, δηλαδή  µία ηµέρα  πριν την ανακοίνωση του ανασχηµατισµού που έφερε και την αποµάκρυνση του, µε σαφή την πρόθεση δηµιουργίας τελεσµένων. Οι γνωρίζοντες καλά τα θέµατα, βεβαιώνουν ότι η επιτροπή έρχεται καθ’ υπαγόρευση, προκειµένου να γνωµοδοτήσει γύρω από το θέµα των βοσκοτόπων, όχι για να δώσει λύση µε τη γνωµοδότησή της επί του θέµατος  αλλά για να διευκολύνει την ανάθεση «έργου» σε συγκεκριµένο φορέα, ταυτισµένο µε τα θέµατα του ΟΣ∆Ε, ανοίγοντας δρόµο για µια µπίζνα της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. ∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εν λόγω Οµάδα Εργασίας καλείται να «εξετάσει ζητήµατα σχετικά µε το απαιτούµενο πληροφοριακό έργο» και ειδικότερα τα ακόλουθα:

α) Τα ελάχιστα προβλεπόµενα τεχνικά χαρακτηριστικά.

β) Τον ορισµό των τεχνικών προδιαγραφών.

γ) Τη συγκριτική έρευνα τεχνικών προδιαγραφών.

δ) Τη συµβατότητα µε τα υπάρχοντα χαρτογραφικά υπόβαθρα.

ε) Τη συγκριτική έρευνα κόστους.

Με άλλα λόγια, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραµίδια. Ο νέος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης αν σέβεται τον εαυτό του και τη θέση του υπουργού την οποία ανέλαβε, οφείλει να αποσύρει την εν λόγω απόφαση και να κινηθεί µε βάση τις πραγµατικές ανάγκες επί του θέµατος. Άλλωστε, το θέµα των βοσκοτόπων και της κατανοµής αυτών στους κτηνοτρόφους για την ενεργοποίηση δικαιωµάτων, είναι πολύ µεγάλο για να κλείσει µε τις «προµήθειες», που επιχειρεί για µια ακόµη φορά να φορτώσει στο ελληνικό δηµόσιο η γνωστή ως µητέρα Τερέζα του ΟΣ∆Ε.

Βρείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία