BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ποιότητα και παραγωγή δίνει στην πατάτα το Patentkali

Η οικονομική βιωσιμότητα στην καλλιέργεια της πατάτας καθορίζεται από την απόδοση και την ποιότητά της. Το θεμέλιο για την επιτυχία περιλαμβάνει όχι μόνο την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών προσαρμοσμένων στην αγορά-στόχο, αλλά και ένα προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης της καλλιέργειας. Μεταξύ των πρακτικών διαχείρισης της καλλιέργειας, η επαρκή λίπανση είναι ζωτικής σημασίας για την καλλιέργεια πατάτας, καθώς οι απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικές, σύμφωνα με τον Μάνο Σακελλαρίου, MSc, Σύμβουλο της K+S KALI GmbH.

Ποιότητα και παραγωγή δίνει στην πατάτα το Patentkali

2
0
Η λίπανση πραγματοποιείται ανάλογα με το ύψος της απόδοσης και επηρεάζει  θετικά πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά στην πατάτα. Επιπλέον, η αντοχή των φυτών και η διάρκεια ζωής των κονδύλων ενισχύονται

Από όλα τα θρεπτικά στοιχεία, το Κάλιο απορροφάται από την καλλιέργεια της πατάτας στις μεγαλύτερες ποσότητες. Σημαντικές ανάγκες έχει η πατάτα και σε Μαγνήσιο

Δείτε εδώ το σχετικό πίνακα με την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων από την καλλιέργεια της πατάτας ( Kg /στρ)
Το Patentkali  με περιεκτικότητα (K2O 30% , MgO 10%  & 45% SO3) σε θειική μορφή διασφαλίζει ότι η καλλιέργεια τροφοδοτείται επαρκώς με αυτά τα θρεπτικά συστατικά  καθ’ όλη την διάρκεια των κρίσιμων σταδίων της
  • Για υψηλές παραγωγές απαιτούνται υψηλά αποθέματα Καλίου στην βασική λίπανση
  • Τo κάλιο αυξάνει την ανθεκτικότητα του κονδύλου σε αλλοιώσεις χρωματισμού (εσωτερικό μαύρισμα, μαύρη κηλίδωση, αποχρωματισμός ωμής πατάτας, μαύρισμα μετά το μαγείρεμα ).
  • Αυξάνει την περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και βιταμίνη C
  • Βελτιστοποιεί την ανθεκτικότητα των κονδύλων κατά την συλλογή και αποθήκευση εξασφαλίζοντας την πλήρη ωριμότητα.
  • Η περιεκτικότητα του κονδύλου σε άμυλο επηρεάζεται επίσης από την μορφή του
  • Καλίου δηλ. Θειικό ή χλωριούχο. Υψηλά επίπεδα χλωρίου στο φυτό εμποδίζουν      παραγωγή  και μεταφορά του αμύλου στον κόνδυλο. Αντίθετα η χρήση Θειικού καλίου προωθεί την παραγωγή του αμύλου και οδηγεί στην επίτευξη πολύ υψηλότερης παραγωγής.
  • Οι πατάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην τροφοπενία Μαγνησίου . Το Μαγνήσιο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην λειτουργία της φωτοσύνθεσης , στην σύνθεση των πρωτεϊνών. Η έλλειψη Μαγνησίου πολλές φορές συνοδεύεται από μεγάλη συγκέντρωση νιτρικών  στους κονδύλους, με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλή παραγωγή και ποιότητα.
Το Patentkali  καλύπτει τις ανάγκες της καλλιέργειας σε Κάλιο, Μαγνήσιο & Θείο, έχοντας χαμηλό δείκτη αλατότητας καθώς χαμηλή περιεκτικότητα σε χλώριο το κάνουν ιδανικό λίπασμα για τις ευαίσθητες καλλιέργειες στο χλώριο όπως η πατάτα, ο καπνός, τα φρούτα και τα λαχανικά.  

Μάνος Σακελλαρίου, MS
Σύμβουλος της K+S KALI GmbH
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία