BACK TO
TOP
Καλαμπόκι

ESTA® Kieserit το…μυστικό συστατικό για κάθε λίπασμα στο καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι μια καλλιέργεια υψηλότατης αποδοτικότητας με εξαιρετική μετατρεψιμότητα των θρεπτικών και της ενέργειας σε βιομάζα. Οι καλλιεργητές καλαμποκιού θα πρέπει να επιδιώξουν την αύξηση της παραγωγής τους, με ορθολογικές λιπάνσεις καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες τις καλλιέργειας σε θρεπτικά στοιχεία, σύμφωνα με τον Μάνο Σακελλαρίου, MSc, Σύμβουλο της K+S KALI GmbH.

ESTA® Kieserit το…μυστικό συστατικό για κάθε λίπασμα στο καλαμπόκι

94
0
Εκτός από τις υψηλές ανάγκες σε άζωτο και σε κάλιο, το καλαμπόκι χρειάζεται και μαγνήσιο που πολλές φορές δεν δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία. Το μαγνήσιο είναι μείζονος σημασίας για το φυτό  για την επίτευξη  υψηλής απόδοσης  και είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του φυτού όχι μόνο στο σχηματισμό της χλωροφύλλης. Πρακτικά η έλλειψη μαγνησίου δεν έχει μόνο επίδραση στην παραγωγή  (φωτογραφίες 1 & 2) αλλά και στην ισορροπία και απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων  από το φυτό.  Ιδιαίτερα τα φυτά εφοδιασμένα με μαγνήσιο ανταπεξέρχονται καλύτερα σε ξηροθερμικές συνθήκες, επιτυγχάνοντας σταθερότητα στην παραγωγή.

Τροφοπενία Μαγνησίου   (K+S KALI)



 
Φωτογραφίες: K+S KALI ( Φυτά με ανεπαρκή μαγνήσιο- Φυτά με μαγνήσιο

To θειικό μαγνήσιο ESTA® Kieserit της K+S KALI είναι ένα φυσικό προϊόν που μας προσφέρει ένα εξαιρετικό συνδυασμό Μαγνησίου και Θείου κατάλληλο για απευθείας χρήση ή με προσθήκη στα λιπάσματα ανάμειξης.  Για ένα τόνο καρπού αφαιρούνται  5,3kg  MgO συνολικά  ( 2kg/MgO για τον καρπό & 3,3kg για το υπόλοιπο φυτό ) πηγή K+S KALI. To καλαμπόκι χρειάζεται 15-20Kg ESTA Kieserit / στρ με την βασική ή επιφανειακή λίπανση
(διαλύεται  γρήγορα στο έδαφος) ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε Μαγνήσιο και Θείο

Τροφοπενίες καλλιεργειών:http://www.kali-gmbh.com/uken/fertiliser/advisory_service/deficiency_symptoms
ή στο KALI-TOOLBOX application για smartphones/ tablet

Μάνος Σακελλαρίου, MS
Σύμβουλος της K+S KALI GmbH
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία