BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Καλλιεργητικές πρακτικές για εσπεριδοειδή Αχαΐας

Για την καταπολέμηση των κυριότερων εντομολογικών εχθρών που απειλούν την τρέχουσα περίοδο τις συγκεκριμένες καλλιέργειες, εξέδωσε ανακοίνωση το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας.

Διστακτική εκκίνηση για τα βαλέντσια

2
0

Για την καταπολέμηση της Μύγας της Μεσογείου, συνίσταται πριν την ωρίμανση των καρπών να χρησιμοποιηθεί το ετοιμόχρηστο δόλωμα με δραστική ουσία deltamethrin το οποίο βασίζεται στην τεχνική της προσέλκυσης και της θανάτωσης των ακμαίων του εντόμου.

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση του ψευδόκοκκου και της κόκκινης ψώρας, οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής: οι θερινοί πολτοί και τα λάδια χρησιμοποιούντα μόνα τους ή σε συνδυασμό με ένα εντομοκτόνο. Όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους δεν καταστρέφουν τα ωφέλιμα έντομα και ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται βιολογική καταπολέμηση. Συνίσταται καλό λούσιμο των καρπών. Σε σοβαρές περιπτώσεις να επαναληφθεί ο ψεκασμός μετά από 15 ημέρες. Παράλληλα με τη χημική καταπολέμηση  συνιστώνται και τα κλαδέματα τα οποία συντελούν στον καλύτερο αερισμό και το φωτισμό των δένδρων.

Αναλυτικότερα όλο το τεχνικό δελτίο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία