BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Πληρώνει ως 8.000 ευρώ το στρέμμα η αλόη

Το φυτό της αθανασίας, σύµφωνα µε τους αρχαίους, γνωστό εδώ και 5.000 χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, η Αλόη Βέρα αναφέρεται σε κείµενα του Χριστόφορου Κολόµβου ως ένα από τα απαραίτητα φυτά για τον άνθρωπο. «Τέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άµπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. Το πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύµα του, το τρίτο τού χαρίζει αρµονία, το τέταρτο τον θεραπεύει», έγραψε ο Κολόµβος.

Πληρώνει ως 8.000 ευρώ το στρέμμα η αλόη

6
3
Για τους Έλληνες, τους Αιγύπτιους, τους Πέρσες, τους Ρωµαίους και τους Βαβυλώνιους της αρχαιότητας αποτελούσε σηµαντικό «φαρµακείο» για την επιβίωσή τους.

Αποδόσεις, τιµές και έσοδαΓια τους Έλληνες αγρότες του σήµερα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Αγροτικού Συνεταιρισµού Μινωική Γη Μανώλη Χαλαµπαλάκη, αποτελεί όαση στην έρηµο της αβεβαιότητας, αφού η καλλιέργειά της είναι επαγγελµατική ευκαιρία, µε την ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς, να µην καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή και να γίνονται εισαγωγές από την Γερµανία.
Με µεγάλη στρεµµατική απόδοση, σχετικά εύκολη καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες προσβολές από ασθένειες, η αλόη βέρα αντιπροσωπεύει για τον παραγωγό Γιώργο Σπυρόπουλο ένα προϊόν που δεν τον εγκλωβίζει.
Αν έχει καλή τιµή κόβει φύλλα, αν όχι τα αφήνει χωρίς τον κίνδυνο σαπισµάτων που έχουν άλλα προϊόντα. Η τιµή της αλόης σήµερα κυµαίνεται από 0,80 - 1,50 ευρώ το κιλό, ενώ ένα στρέµµα µπορεί να αποδώσει µέχρι και 10 τόνους ετησίως. Αυτό σηµαίνει απόδοση σε ιδανικές συνθήκες για τον παραγωγό από 8.000-15.000 ευρώ ανά στρέµµα, µε µέση απόδοση 4.οοο-8.000 ευρώ ανά στρέµµα και αισιοδοξία για το µέλλον της στην χώρα µας


Βασικές χώρες παραγωγήςΗ Αλόη η γνήσια (Aloe vera), γνωστή και ως φαρµακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυµου φυτού που κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, το Πράσινο Ακρωτήρι και τις Κανάριους Νήσους, µε βασικές χώρες καλλιέργειας και παραγωγής τη Νότια Αφρική, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ινδία
Μεγαλώνει σε άνυδρα κλίµατα και περιοχές και χρησιµεύει σε εναλλακτικές θεραπείες. Ανήκει στην κατηγορία των κρίνων, φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος, τα φύλλα της είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι, µε περίγραµµα µικρά λευκά αγκάθια. Το καλοκαίρι, βγάζει άνθη τα οποία έχουν σωληνοειδή µορφή, µε κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ. και κρέµονται από ένα βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος


Δείτε εδώ όλο το φάκελο από το 563ο φύλλο της Agrend


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ-ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

28-09-2016 09:05ΔΉΜΗΤΡΑ

Υπάρχουν εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολούνται με την εκμετάλλευση. Προσφέρω φυτά σε πολύ καλή τιμή. Είναι 3 ετών και συνοδεύονται με πιστοποιητικά γνησιότητας. Πληροφορίες 6972056920

Απάντηση

31-08-2016 18:03Μακης

Καλησπέρα.θα ήθελα να ρωτησω αν υπάρχει ( γνωρίζεται) κάποια εταιρια στην ελλαδα που ασχολείται με την καλλιέργεια της και την παραλαβή της? Ευχαριστώ .

Απάντηση

29-08-2016 21:34Μπαμπανικος Γιαννης

Για μια πιο τεκμηριωμενη επιχειρηματολογια για την προσοδοφορα αποδοση της καλλιεργειας της αλοης θα ηταν χρησιμο για τους ενδιαφερομενους παραγωγους να αναφερετε ενδεικτικα τις δυνατοτητες πωλησης του προιοντος ( Εμποροι , εταιρειες που μεταποιουν το προιον , περιοχες που ηδη καλλιεργειται κλπ )

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία