Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκος Πατσιούρας, την τελευταία πενταετία οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν αυξηθεί κατά 100% φτάνοντας για φέτος τα 5.500 στρέμματα, έναντι 2.000 στρεμμάτων που ήταν τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Πατσιούρας υπογράμμισε ότι η τελική τιμή του προϊόντος διαμορφώνεται σε ένα χρηματιστήριο κρόκου, που εν πολλοίς εξαρτάται και από το ύψος παραγωγής και στο Ιράν, ενώ η περσινή τιμή για τον κρόκο Κοζάνης διαμορφώθηκε στα 1.330 ευρώ για τον συμβατικό κρόκο και στα 1.450 ευρώ για τον βιολογικό.
Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Πατσιούρας, η χρήση του κρόκου εισχώρησε στην τοπική κουζίνα και στο θεραπευτικό τομέα της περιοχής φτάνοντας στα 900 κιλά, δίνοντας περαιτέρω κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την εν λόγω καλλιέργεια.