BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Καλύτερες συνθήκες εκχύλισης για τα φαρμακευτικά φυτά της Λήμνου

Την ανάπτυξη καλύτερων και πιο σύγχρονων συνθηκών εκχύλισης των βιολογικών φυτών της Λήμνου επιτυγχάνει μέχρι στιγμής η έρευνα του Επίκουρου Καθηγητή Δημήτρη Μακρή, σχετικά με την ανάδειξη των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών του νησιού.

58
0

Στόχος της έρευνας ήταν να βρεθούν οι πλέον βέλτιστες, καινοτόμες συνθήκες εκχύλισης των βιολογικών φυτών, με στόχο την μεγιστοποίηση της αντιοξειδωτικής δράσης και  της αύξησης της περιεκτικότητας των εκχυλισμάτων σε πολυφαινόλες, έτσι ώστε να παραχθούν τελικά προϊόντα εκχύλισης υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Η επιτυχία που μέχρι στιγμής είχε η έρευνα οδηγεί σε συνέχισή της, με σκοπό οι καταναλωτές στο μέλλον να μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα ακόμη πλουσιότερα σε ευεργετικά συστατικά.  Τα πρώτα χρήσιμα στις παραγωγικές διαδικασίες αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Agronomy.

Η έρευνα για την ανάδειξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Λήμνου ξεκίνησε το 2015, με τη συνεργασία της τότε νεοσύστατης  εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Aegean Organics.

Ένα άλλο κομμάτι της έρευνας αποτελεί η συγκριτική αξιολόγηση των βιολογικών δράσεων των φυτών θυμάρι, ρίγανη και τσάι του βουνού. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα υλοποιηθεί από τον αναπληρωτή καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος κ. Χαράλαμπο Καραντώνη στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας με τίτλο: «Αξιολόγηση της βιολογικής δραστικότητας βοτάνων της Λήμνου».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία