BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Μικρή σοδειά μεγάλες προσδοκίες για την τιμή της λεβάντας

«Εν αναµονή καλύτερων τιµών» παραµένει η εγχώρια αγορά αιθέριου ελαίου λεβάντας, η καλλιέργεια της οποίας τα τελευταία 10 χρόνια εµφανίζει ανάπτυξη στη χώρα έχοντας φτάσει, σύµφωνα µε στοιχεία από το ΟΣ∆Ε, να καλύπτει ήδη περί τα 10.000 – 11.000 στρέµµατα, µε τάσεις περαιτέρω ανόδου.

Μικρή σοδειά μεγάλες προσδοκίες για την τιμή της λεβάντας

163
2

Σχεδόν δύο εβδοµάδες µετά την ολοκλήρωση του φετινού αλωνιού, το οποίο δεν πήγε και πολύ καλά, λόγω των βροχοπτώσεων, που µείωσαν τις στρεµµατικές αποδόσεις, οι εµπορικές πράξεις είναι σποραδικές.

Οι παραγωγοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πήγαν τη χορτοµάζα τους στα αποστακτήρια, έκαναν την απόσταξη, αλλά αντί να δώσουν το λάδι τους στη µεταποίηση, όπως έκαναν συνήθως τα προηγούµενα έτη, το πήραν για να το αποθηκεύσουν, µε σκοπό να το εµπορευθούν µόνοι τους αργότερα, όταν κρίνουν εκείνοι ότι τους συµφέρει.

Η εξήγηση, πίσω από αυτή τη συµπεριφορά των παραγωγών -η οποία δεν είναι κι απολύτως νεωτεριστική, απλώς φέτος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις λένε οι µεταποιητές- βρίσκεται στην προσδοκία πως όσο προχωρά η εµπορική σεζόν, οι τιµές θα πάρουν την άγουσα, καθώς και φέτος η έλλειψη για αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι µεγάλη διεθνώς.


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

13-10-2020 21:04Dimitris

σαν νεος αγροτης θα ηταω σωστη επιλογη η καλλιεργεια λεβαντας?

Απάντηση

16-06-2020 09:20ΛΑΜΠΡΟΣ

ΕΧΩ 3 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΕΛΩ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΛΕΒΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία