BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Άνοδο στις τιμές καλαμποκιού βλέπει η Societe Generale

Στα επίπεδα άνω των 5 δολαρίων ανά μπούσελ θα επανέλθουν οι τιμές του καλαμποκιού στα διεθνή χρηματιστήρια, προβλέπει σε έκθεσή της η τράπεζα Societe Generale.

Άνοδο στις τιμές καλαμποκιού βλέπει η Societe Generale

7
0

Η τράπεζα εκτιμά ότι «οι προοπτικές της παραγωγής καλαμποκιού και σόγιας στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο θετικές όσο αναμενόταν, εξαιτίας της απειλής ξηρασίας στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας, προβλήματα υπάρχουν και στην καλλιέργεια καλαμποκιού της Νότιας Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα τιμή στο χρηματιστήριο είναι στα 4,55 δολάρια ανά μπούσελ.

Όπως υποστηρίζει ο αναλυτής της τράπεζας Christopher Narayanan, «αν και υπάρχει ακόμη χρόνος και είναι δυνατόν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν τις τελευταίες εβδομάδες στην εξέλιξη αυτών των καλλιεργειών, ωστόσο εκτιμούμε ότι η αναπλήρωση της παραγωγής δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλη όσο την περιμέναμε. Ωστόσο οι δύο καλλιέργειες έχουν πρόβλημα και στο Νότιο Ημισφαίριο και ειδικότερα στην κεντρική Βραζιλία, όπου ο καιρός είναι ξηρός και ζεστός, κάτι που δεν βοηθά στη σπορά».

«Επίσης αν καθυστερήσει, λόγω του ξηρού καιρού, η σπορά της σόγιας, αυτό συνεπάγεται και καθυστέρηση στη συγκομιδή της το 2014, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον προγραμματισμό της σποράς καλαμποκιού που θα ακολουθήσει. Επιπρόσθετα η καλλιέργεια καλαμποκιού φαίνεται να έχει πρόβλημα και στη νότια Βραζιλία, από τους παγετούς που έπληξαν την περιοχή και, εκτός των ζημιών που προξένησαν στις καλλιέργειες σιταριού, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα και στην καλλιέργεια καλαμποκιού», καταλήγει ο κ. Narayanan.

Η τράπεζα προβλέπει ότι οι τιμές του καλαμποκιού, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2013, αναμένεται να κυμανθούν κατά μέσο όρο στα 5,12 δολάρια ανά μπούσελ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία