BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Το καλαμπόκι παίζει με το ψυχολογικό όριο των 16 λεπτών

Στην Ιταλία οδηγούνται μεγάλες ποσότητες ελληνικού καλαμποκιού τις τελευταίες εβδομάδες από εμπόρους αλλά και από τις Ενώσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό της απογοήτευσης που είχε στηθεί μέχρι πρότινος.

Το καλαμπόκι παίζει με το ψυχολογικό όριο των 16 λεπτών

2
1

Η κορυφαία ποιότητα του ελληνικού προϊόντος δεν αφήνει αδιάφορους τους Ιταλούς εμπόρους, οι οποίοι αγοράζουν στα επίπεδα των 181 ευρώ ο τόνος παραδοτέο στην Ιταλία, τιμή που μεταφράζεται στα 15 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό. Οι εξαγωγές αυτές δίνουν ώθηση στην αγορά να ξεκολλήσει από τα χαμηλά των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα φαίνεται πως δειλά δειλά αρχίζει να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, αφού αυξάνονται οι μεταξύ τους αγοραπωλησίες στην τιμή των 16-17 λεπτών το κιλό. Αγκάθι σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας από την πλευρά των κτηνοτρόφων.

Θετική κρίνεται επίσης και η πρόσφατη παρέμβαση της ΕΛΒΙΖ, η οποία ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει τα 15 λεπτά για τους παραγωγούς που θα φέρουν την παραγωγή τους στα εργοστάσιά της.

Κερδισμένοι φαίνεται ότι βγαίνουν όσοι παραγωγοί επέλεξαν να αποθηκεύσουν τα καλαμπόκια και να μην τα πουλήσουν κατευθείαν στους εμπόρους, καθώς η τιμή που αρχικά είχε διαμορφωθεί στα 13 λεπτά το κιλό, σήμερα παρουσιάζει ανοδική τάση φτάνοντας τα 16 λεπτά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά, η τιμή πώλησης του καλαμποκιού σε γαλλικό λιμάνι διαμορφώνεται στα 166 ευρώ ο τόνος και στην Ιταλία στα 177-181 ευρώ ο τόνος.

 


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-10-2013 19:13dimitris

Όταν οι ιταλοί αγοράζουν 181 παραδοτέο στην ιταλία τοτε: Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για καράβι (το φορτηγό θέλει 50-55 ευρω τον τονο) Το καράβι θέλει 20-25 ευρω. Η μεταφορα και η φορτωση στο καραβι θελει αλλα 10 ευρω. Αρα μιλαμε για ενα συνολικο κοστος 30-35 ευρω τον τονο. Και ολα αυτα αν πουλησει ο παραγωγος απευθειας στον ιταλο χωρις προμηθειες χωρις τιποτε. Αν δεν ξερετε την δουλεια κυριοι μην γραφετε οτι σας κατεβει στο κεφαλι και παραπλανειτε τον κοσμο. Οταν οι Ιταλοι αγοράζουν 180 ο παραγωγος μπορει να πουλησει το πολυ 130-135. Τα καραβια δεν φορτωνονται απο τα χωραφια με ΣΙΛΟ. Δεν βοηθαει να χαιδευετε τα αυτια τον παραγωγων συνεχεια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία