BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Λιγότερο κατά 1 εκατ. τόνους το στάρι διεθνώς

Ενισχυμένη κατά 4 εκατ. τόνους στους 1,97 εκατ. τόνους θα είναι η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ιουλίου του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Ωστόσο, παραμένει μειωμένη κατά 2% σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης χρονιάς.

Στροφή των παραγωγών στο σιτάρι βλέπει η IGC

0
0

Άσχημες καιρικές συνθήκες ειδικά στην ΕΕ και στον Καναδά μειώνουν την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών, αλλά η απώλεια αυτή αντισταθμίζεται από την πρόβλεψη IGC για καλή σοδειά σε Κίνα (ειδικά για καλαμπόκι) και σε ΗΠΑ (ειδικά για σόργο). Παρόλα αυτά, μειωμένη κατά 1 εκατ. τόνους στους 710 εκατ. τόνους, εκτιμάται ότι θα είναι η παγκόσμια παραγωγή σιταριού με βάση τις προβλέψεις IGC.

Παράλληλα, αυξημένα θα είναι και τα διεθνή αποθέματα σιτηρών κατά 13 εκατ. τόνους στους 435 εκατ. τόνους, όμως οριακά πιο χαμηλά από την προηγούμενη χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, μειωμένη θα είναι η παραγωγή ρυζιού κατά 8%, σε σχέση με πέρσι, στους 96 εκατ. τόνους. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης οφείλεται στην πτώση κατά 30% των αποθεμάτων κορυφαίων εξαγωγικών χωρών, όπως η Ινδία και η Ταιλάνδη. Επίσης, το IGC προβλέπει ότι το διεθνές εμπόριο θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κοντά στους 42 εκατ. τόνους, χάρη στη σταθερά υψηλή ζήτηση από την Αφρική και την Ασία λόγω ελκυστικών τιμών, με την Κίνα να παραμένει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρυζιού.

Συνολικά, ο δείκτης δημητριακών και ελαιούχων σπόρων του IGC είναι μειωμένος κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, μειωμένος κατά 6% από τον προηγούμενο μήνα είναι ο υποδείκτης σιταριού του IGC.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά των σιτηρών στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Αυγούστου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία